Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Osaka

Potovanja v lastni režiji

Osaka je tretje največje mesto v Japonski in drugo najbolj pomembno. Čeprav je mesto komercialno naravnano segajo njene korenine nazaj v 7.stoletje, zaradi česar ima nekaj izjemnih zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti za ponudit. Osako smatrajo mnogi kor najboljši kraj za hrano, pijačo in zabavo na Japonskem.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V OSAKI

  • Grad Osaka je najbolj znana atrakcija mesta, z njegovo prelepo arhitekturo obdano z češnjevimi drevesi. Trenutni grad sega nazaj v leto 1931, vendar je bil tukaj grad Asoka že več stoletij. V kompleksu so impresivne citadele, topovi in vrata z mostom v Nishinomaru vrtove v katerih so češnjeva drevesa, čajnica in odličen pogled na grad.
  • Shitennoji Tempelj je najstarejši v Osaki, zgrajen po naročilu cesarja Suika leta 593. Tempelj so  večkrat skozi njegovo zgodovino previdno obnovili in so s tem ohranili njegov prvotni čudovit izgled. Tempelj ima 5 nadstropno pagodo in grobnico princa Shotoka v Zlati dvorani. Svetišče Sumiyoshi  se nahaja južno od Osake in je eno izmed najstarejših Shinto svetišč na Japonskem. Zgrajeno je bilo v 3. stoletju in je najbolj znano med izmed več kot 2000 svetišči po Japonski.
  • Vendar Osaka ne ponuja samo velike zbirke antičnih in zgodovinskih stavb, je namreč tudi prelepo in impresivno moderno mesto. Znanstveni muzej je odličen za otroke z interaktivnimi nadstropji, planetarijem in kinom. Zgodovinski muzej preko ceste Osaškega gradu zapisuje kronološko zgodovino Japonske, vse od časa ko je bila Osaka njena prva prestolnica, do bolj modernih razstav. Akvarij Osaka je večnadstropen in na spektakularen način prikazuje različne vrste vodnega življenja.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Osaki, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V OSAKI

Osaka je odličen kraj za hrano z načinom Osaka Maxim » pojejte se v pogubo« in nekateri odlični distrikti kjer lahko tako jeste so: Dōtonbori, sosednji Hōzenji-yokochō in Soemon-cho. Okonomiyaki so znani kot »naredite si sami« hrana, kjer so mize opremljene z vročimi ploščami in vaša hrana pride pripravljena za kuhanje. Battera je suši v obliki kock z skušami na rižu in Kushikatsu so  ocvrta nabodala z mesom in zelenjavo postrežena z sojino omako.

PREMIKANJE PO OSAKI

Mesto je precej položno in tako nudi odlično priložnost za raziskovanje z kolesom. Mirno lahko kolesarite po pločnikih, čeprav ni nobenih označb, vendar je priporočljivo da se vedno držite leve strani pločnika. Osakina podzemna železnica je druga najbolj obsežna na Japonskem in nudi preprost način za premikanje po mestu.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje