Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Buenos Aires

Potovanja v lastni režiji

Buenos Aires je glavno in največje mesto v Argentini. Nahaja se na zahodnem bregu ustja reke Río de la Plata, na severovzhodni obali Južne Amerike. Večina zgradb v mestu je zaznamovala praktična potreba, z določenimi elementi, ki spominjajo na Barcelono, Pariz in Madrid – vključno s tipičnimi italijanskimi in francoskimi elementi. V predmestjih Buenos Airesa se je rodil tudi strastni ritem tanga, ki ima sedaj že več stilov in se je nadalje razvijal širom sveta.

Kaj početi in pogledati v Buenos Airesu

  • El Obelisco je bil postavljen v maju 1936, v proslavo 400-letnice ustanovitve mesta. Nahaja se v središču trga republike Plaza de la República, kjer je bila prvič razprta tudi argentinska zastava v Buenos Airesu. To je eno izmed najbolj ikoničnih znamenitosti mesta in center kulturnih ter drugih prireditev. Tukaj se tudi zbirajo navijači, da slavijo uspehe svojih športnikov, kar ponavadi preraste v pisano rajanje, zelo zanimivo za medije. Tukaj so tudi velikokrat prirejali akrobatske dogodke na visoki vrvi.
  • Torre Monumental (ali Torre de los Ingleses) je stolp z uro v delu Retiro. To je bilo darilo britanske skupnosti mestu, da obeleži prvo stoletnico majske revolucije /leta 1819). Po falklandski vojni je bil stolp preimenovan v Torre Monumental, čeprav ga marsikdo še vedno imenuje Torre de los Ingleses.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Buenos Airesu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Jesti in ponočevati v Buenos Airesu

To je mesto, ki ne spi in nikakor ni za tiste s slabim srcem. Tukaj je vse pomaknjeno v malo bolj pozne ure... tako večerni obroki začno šele nekje po deveti, ali celo po enajsti zvečer in večina pivnic se odpre šele po polnoči. Možnosti za prehranjevanje so skoraj neomejene in obrok lahko brez težav traja tudi po nekaj ur. Glavni obrok ponavadi vključuje ‘asado’, na žaru spečena kvalitetna govedina. Govedina na sploh prevladuje v hrani, tudi kor zrezek ali pa mesna pita. Zelo dobro pa je tudi njihovo vino – zlasti rdeče.

Vožnja po Buenos Airesu

Glavno letališče, Ministro Pistarini International Airport, se nahaja v predmestju Ezeiza. Drugače pa je mogoče z mestno podzemno železnico (imenovano subte) doseči skoraj vse dele mesta. Glavna avtobusni terminal za daljša potovanja je Retiro, tam v bližini pa je tudi Retio železniški kolodvor, kjer boste povezani s celo državo in tudi s sosedi.

Nasveti za Buenos Aires

Črni in rumeni taksiji hite po ulicah tokom cele noči, vendar zelo slabo nadzirajo kontrolo nad taksisti. Obstajajo poročila o mrežah organiziranega kriminala, ki nadzira taksi službe, ki povezujejo mesto z letališčem. Taksisti so znani po tem, da želijo izrabiti turiste. Z radijskimi vezami povezane družbe zagotavljajo kar kvalitetno službo rednim uporabnikom – vedno bolj pa so priljubljene tudi službe za izposojo poceni limuzin.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje