Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Havana

Potovanja v lastni režiji

Kuba je bila vedno zelo popularna destinacija za popotnike, zaradi njene prelepe kulture, glasbe, hrane, zgodovinskih stavb, avtov, cigar, itd. Seznam je skoraj neskončen in eno izmed najbolj obiskanih mest je njena prestolnica Havana. Havanska izkušnja bo nepozabna in našli jo boste na vsaki ulici, vsaki plaži in v vsaki osebi, ki jo boste spoznali.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V HAVANI

  • Stara Havana (Havana Vieja) je uvrščena na UNECO-v seznam svetovne dediščine in je odličen začetek vaše izkušnje. Tukaj se nahaja ogromno zgodovinskih stavb kot na primer: La Cabaña, veličastna trdnjava iz 18. stoletja zgrajena med špansko vladavino in Castillo del Morro, slikovita trdnjava zgrajena 1589, ki varuje vhod v Havanski zaliv. Plaza de la Catedral je eden izmed petih trgov v Havani in je dom katedrali Catedral de San Cristobal. Ta mogočna Rimsko-katoliška katedrala iz 18. stoletja ima en stolp debelejši od drugega za katerega verjamejo da je edini primer asimetrične baroške gradnje.  
  • Zelo priljubljen med turisti je tudi sprehod po Malecón-u, morskem zidu, ki se vije ob Havanski obali in nudi odlične poglede na glavne ulice mesta, ter na Havanski zaliv. Predlagamo tudi večerni pohod po Prado, kjer je ogromno popularnih barov, restavracij, skupin in uličnega življenja zaradi katerega je to odličen kraj za počitek in uživanje v Havanski izkušnji. Havana Club Rum Factory je obvezen obisk za vse, ki želite okusiti najbolj znana Kubanski rum. V Partagas Cigar Factory pa si lahko ogledate kako se naredijo najbolj znane cigare na svetu. 
  • Castillo de la Real Fuerza je trdnjava zgrajena za obrambo proti napadom piratov in je najstarejša trdnjava v Amerikah. Prav tako je dodana na UNESCO-v seznam kulturne dediščine in odličen kraj za spoznavanje Kubanske pomorske zgodovine. V njej najdemo odlične razstave iz pred-kolumbijskega časa, kot na primer model ladje Santisima Trinidad, ki je bila zgrajena v 18. stoletju in je bila največja ladja v tistem času. 

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V HAVANI

V Havani najdemo veliko izbiro ustanov za prehranjevanje, vse od majhnih peso stojnic razmetanih po mestu, ki ponujajo odlične prigrizke, pa vse do restavracij, kjer lahko dobite veliko izbiro obrokov po razumnih cenah. Havana prav tako ponuja veliko dobrih lokacij za pitje in velikokrat se splača malo raziskati po lokalnih soseskah za bar, ki ustreza vašim okusom 

PREMIKANJE PO HAVANI

Hoja je odličen način za raziskovanje Havane, saj samo vzamete zemljevid v vašem hostlu in vprašate za navodila, nato pa lahko raziskujete z lastnim tempom. Še ena odlična opcija je kolo, kjer je celo možno najti vodene izlete iz Havane v Santiago de Cuba. Taksiji so lahko izkušnja sama po sebi če ste navdušenec avtov, samo poiščite Ameriški Chevy iz 1950-ih.