Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prostovoljsko delo na PZS

Prostovoljstvo ti da možnost, da se ukvarjaš s dejavnostmi, ki so ti všeč in v katerih uživaš. Je tisti del dneva ali meseca, ko počneš to, kar želiš in v kar verjameš. Zato ti na Popotniškem združenju Slovenije ponujamo raznovrstne aktivnosti in ti ponujamo izkušnje, ki jih težko dobiš kje druge. Velikokrat imamo namreč težave dobiti izkušnje iz področij, za katera se izobražujemo, zato se nam pridruži, če si želiš izkušnje iz trajnostnega turizma, promocije in še iz številnih drugih področij.

Kot del prostovoljne ekipe Popotniškega združenja Slovenije imaš možnost opravljanja številnih aktivnosti, katerih glavni cilj je promocija trajnostnega turizma in mobilnosti med mladimi. V svetu interneta smo še vedno ljubitelji neposrednega stika, zato te vabimo, da na sejmih in prireditvah mimoidočim pripoveduješ zgodbo našega društva. Če najraje na svetu fotografiraš, imaš priložnost, da tvoje fotografije postanejo pomemben del zgodbe, samo paziti moraš, da imajo tematiko mladinskega turizma ali potovanj, da so lepo urejene in že so pripravljene za podporo našim objavam na socialnih omrežjih. Lahko pa tudi za nas in seveda zase snemaš in urejaš filme. Veseli bomo pomoči ljubiteljev grafičnega oblikovanja, saj bodo naše objave na spletnih portalih in socialnih omrežjih izgledale še lepše in bolj informativne. Veliko lahko prispevaš tudi s svojimi članki, ki govorijo o potovanjih, ki temeljijo na spoznavanju tujih kultur, jezikov in stalnem učenju o stvareh, ki se jih ne da naučiti samo v šolah. Članki bodo objavljeni v našem spletnem časopisu Globetrotter. Društvo je zelo aktivno tudi na socialnih omrežjih in tudi tu bomo veseli tvoje pomoči. Tvoja naloga bo pisanje kratkih sporočil ob objavi in deljenje naših objav. Seveda pa nobeno društvo ne more obstajati brez reda v pisarni in v glavnih bazah podatkov, zato bo tvoja roka pri administrativnem delu prav tako dobrodošla.

Z veseljem te pošljemo na kakšno dodatno izobraževanje, kjer se bodo tvoje spretnosti, povezane z našimi aktivnostmi, še izboljšale. Svoje naloge opravljaš, ko imaš čas in nisi pod nobenim pritiskom. Če te zanima, kaj si o prostovoljnemu delu mislijo nekateri izmed več kot 80 prostovoljcev, si poglej video, ki so ga posneli sami. Vsi komaj čakamo, da te spoznamo.