Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

HI Connect program

Spoznavati svet je ena največjih želj vsakega posameznika. Potovati, odkrivati neznane kotičke, spoznavati nove ljudi in se zraven še kaj naučiti. To so želje vsakega popotnika. Ampak s programom HI Connect lahko dobiš še več – več doživetij in dragocenih izkušenj, ki jih ne moreš dobiti nikjer drugje. Ponuja delo in življenje v tvoji sanjski državi v enem izmed prikupnih hostlov HI mreže

HI Connect ti ponuja odklop od tvojega vsakdanjega življenja in ti da možnost, da počneš nekaj drugačnega. Pomagaš delati v hostlu, ki si ga izbereš, kjer počneš mnoge stvari, vse od načrtovanja dogodkov do skrbi za sam izgled hostla. V zameno za vse to, lahko brezplačno bivaš v HI hostlu in ješ okusno hrano. Imaš seveda proste dni, ki jih lahko izkoristiš za samostojne izlete v bližnjo in daljno okolico ali pa samo za počitek. In če se še vedno sprašuješ, zakaj se moreš prijaviti, se raje vprašaj, zakaj ne. V času izmenjave boš v stiku s prijaznimi ljudmi, ki bodo v pomoč tebi in ti njim in s čudovito okolico. Dobiš tudi posebnega mentorja, tako da se nimaš ničesar bati. Prejšnji udeleženci vsi po vrsti poročajo o vrsti novi znanj, ki so jih pridobili preko programa. To je idealna priložnost, da se naučiš jezika, ali pa da ponoviš jezik, ki nekje pozabljen leži v tvojih možganih. Najboljše pri tem pa je, da ga lahko neprestano vadiš. Naučiš se tudi ogromno o turizmu in o samem delovanju hostlov. Spoznaš nove dobre prakse delovanja, ki jih lahko prineseš v lokalno okolje. Na koncu dobiš tudi certifikat in samo predstavljaj si, kako dobro bo potem izgledal tvoj CV. V HI Connect mrežo je vključenih 13 evropskih držav, in še ZDA, Južna Koreja in Kanada. Si lahko sploh predstavljaš vse različne kulture, ki jih lahko spoznaš? Da ne omenjamo vseh držav, iz katerih prihajajo obiskovalci hostlov. Sama izmenjava bo izboljšala tvoje komunikacijske sposobnosti, ti dala dodatno samozavest v nastopu pred ljudmi, te naučila samostojnosti in ti pri tem ponudila še odlično zabavo. S svojim aktivnim sodelovanjem spodbujaš in promoviraš trajnostno mobilnost med mladimi in trajnostni turizem.

Za konec lahko dodamo samo še: upaj si in se podaj v nove dogodivščine, ki ti bo dale več kot si lahko misliš. Stopi iz svojega udobja in daj svetu možnost, da te spozna.

Izkušnje prostovoljcev programa HI Connect