Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Auckland

Potovanja v lastni režiji

Auckland je največje mesto v novi Zelandiji in ga lahko najdemo na blizu vrha Severnega otoka, na mahnem koščku zemlje, ki povezuje Severni polotok z Severnim otokom. Nova Zelandija je prelepa država, ki ponuja gorovja, jezera, gozdove in veliko več. Auckland je popolno mesto, kjer lahko izkusite vse to, kot tudi odlično hrano, živahno nočno življenje, prelepo pristanišče in zanimivo zgodovino.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V AUCKLANDU

  • Auckland je znan kot mesto jader, zaradi velikega števila jaht v Waitemata in Manukau pristaniščih, ter zasidranih na morju kakor daleč vam seže oko. Ekskurzije za ogled delfinov so zelo popularne, kakor tudi izleti po zalivu in ob prelepi Novo Zelandski obali. Ko ste v pristanišču se boste mogoče odločili splezati na vrh zgodovinskega pristaniškega mosta (Harbour Bridge). Auckland je znan tudi kot mesto vulkanov, saj je zgrajen na vulkanskem polju, kjer se nahaja več kot 45 vulkanov. Mnogi so dostopni peš ali z avtom in pot do vrha se vam bo izplačala, saj vam bo ponudila prelepe panoramske poglede na mesto. 
  • Aucklandski muzej vojnega spomina je eden izmed najboljših v Novi Zelandiji, saj je več kot samo vojni muzej in ponuja tudi odlične Maorske in Polinezijske umetnosti in izdelke. Aucklandska umetnostna galerija se nahaja v prelepi zgodovinski stavbi, ki je bila zgrajena leta 1888 in gosti največjo kolekcijo nacionalnih in mednarodnih umetnosti v državi. Več kot 14,000 del skupaj. Kelly Tarlton's Antartic Encounter & Underwater World (Akvarij), ponuja enkratne poglede podvodnega življenja med sprehodom skozi stekleni predor, Kraljeve pingvine in izbirno plavanje z skati in morskimi psi. 
  • Auckland je moderno  in mednarodno mesto z veliko zgodovine, kjer vam ne bo zmanjkalo stvari za početi. Lahko se sprostite v modernih kavarnah, nakupujete v modnih blagovnicah in butikih ali pa uživate v svežem zraku in prijazni atmosferi, ki jo ponuja Auckland. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Aucklandu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V AUCKLANDU 

Ljubitelji grane boste oboževali Auckland zaradi raznolikosti in kvalitete restavracij, ki jih ponuja. Lokalne in mednarodne jedi se lahko najdejo za celoten cenovni razpon. Novozelandska kuhinja je pretežno odvisna od lokalne in sezonske variacije. Nekatere jedi, ki so se razvile v Novi Zelandiji so : Paylova in kolonijska goska, ki je pečena noga jagnjetine nadevana z medom in suhimi marelicami nato pa marinirana v rdečem vinu, kar ji da izgled kuhane goske. 

PREMIKANJE PO AUCKLANDU

Javni prevoz ponuja dobro opcijo za ogled mesta, medtem ko pa je rent a car boljša opcija če želite svobodo pri raziskovanju vsega kar vam ponuja Auckland in bližnje znamenitosti. Avtobusi in vlaki so opcija, če želite v bolj oddaljene destinacije. Informacije in časovne tabele so dostopne na vseh postajah in turističnih pisarnah. 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje