Sodeluj in širi svoje znanje 17

Potovanja in izkušnje, ki jih na potovanjih pridobimo, bogatijo naše življenje. Zato hoče Popotniško združenje Slovenije življenje mladih popestriti s čim več potovanji, hkrati pa jih vabi na dogodke, kjer se boste zagotovo zabavali, izvedeli pa boste tudi nekaj novega. September ne prinaša le novega šolskega leta (študentje bodo morali seveda še malce počakati), temveč tudi septembrske novičke in nove priložnosti za potovanja in učenje. Še vedno je na voljo usposabljanje na Hrvaškem, kjer želijo predvsem motivirati udeležence, da izkoristijo program Erasmus+. Podate se lahko tudi v čudovit Beaufort, kjer bodo raziskovali koncept zaposljivosti za mlade. V Italiji se bodo udeleženci lahko naučili nekaj več o sebi, saj je to izhodišče za spoznavanje in sočutnost do drugih. V Španiji se bodo udeleženci učili, kako realizirati svoje ideje in izkoristiti svoje poslovne možnosti. Ukrajina bo raziskovala politično udejstvovanje mladih in prireja zanimiv seminar na to temo. Za konec pa vabi še Bolgarija, kamor vabijo ljudi iz različnih sektorjev, ki delajo z mladino. Odvijajo se torej zanimivi projekti in dogodki, na katerem lahko brezplačno sodeluješ tudi ti.

Popotniško združenje vam ob prijavi lahko tudi pomaga. Pripravljeni smo vam pomagati z nasveti, kako se prijaviti, kako prijavo izpolniti, da bo uspešna, pomagamo pa vam lahko poiskati tudi ugodni prevoz in vas na dogodek pripraviti.

Začetne stroške si morajo udeleženci kriti sami, čeprav so običajno kriti s strani organizatorja. Tudi iz te strani vam lahko pomagamo – omogočamo možnost najema kratkega posojila v višini prevoznih stroškov, pri čemer se udeleženci zavezujete, da boste denar povrnili ob prejetju nakazila iz strani organizatorja. 

Pomoč je seveda namenjena prostovoljcem. V kolikor to še niste –postanite

Za več informacij se lahko obrnete na Kajo Kren, ki vam bo z veseljem pomagala. Pišite ji na kaja.kren@gmail.com ali pa jo kar pokličite na telefon 040 58 49 07Mednarodno usposabljanje Appetiser

Kdaj? 24. do 28. november 2015
Kje? Hrvaška
Rok prijave: 6. september 2015
Stroški: Stroške krije program Erasmus+ Youth in Action, razen stroškov prijavnine, ki se razlikuje od države do države.Več informacij o projektu: 
Mednarodno usposabljanje cilja na močno in pozitivno prvo izkušnjo za mednarodne mladinske delavce in želi motivirati udeležence, da uporabijo program Erasmus+ Youth in Action. Izkusili bodo neformalno in medkulturno učenje, uživali v medkulturnem mladinskem projektu, si izmenjali nasvete o lokalnih aktivnostih. Udeleženci bodo skozi usposabljanje videli, kako lahko mednarodne izkušnje pomagajo pri delu na lokalni ravni. 

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/RG71u Usposabljanje Employability: How does it work for You(th)?

Kdaj? 27. 10. do 1. 11. 2015
Kje? Beaufort, Luksemburg
Rok prijave: 5. september 2015
Stroški: Stroške krije program Erasmus+ Youth in Action.
Več informacij o projektu: 
Usposabljanje se bo osredotočilo na zaposljivost mladinskih delavcev in vodij mladih. Pomembno je, da so mladi motivirani za učenje in za razvijanje svojih talentov. Udeleženci se bodo pogovarjali o zaposljivosti in daje možnosti za razvoj svojih vizij in zmožnosti pri podpiranju mladih. Glavni cilj je raziskati koncept zaposljivosti, oceniti svojo vlogo kot mladinski delavec in vlogo svoje organizacije. Prav tako se bodo udeleženci naučili, kako lahko uporabijo Erasmus+ za razvoj zaposljivosti.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/RG7bp Usposabljanje Grow Conscious and Feel Your Body

Kdaj? 29. oktober do 2. november 2015 
Kje? Osho Gautama Multiversity, Italija
Rok prijave: 25. september 2015
Stroški: Stroške prevoza do 275 € krije program Erasmus+, plačati je potrebno le 50 € vpisnine (krita nastanitev in hrana).Več informacij o projektu:
Na tem usposabljanju boste spoznali samega sebe – svoje telo, um, duh in čustva. Bolje se boste začeli zavedati svojih čustev in s tem boste postali bolj dovzetni za čustva drugih – če ne poznati samega sebe, ne boste mogli razumeti drugih in delati z drugimi. Na usposabljanju bodo za učenje uporabljali različne metode – meditacijo, delo za čustva, bioenergetiko, kreativnost in podobno. Cilj usposabljanja je pomagati ljudem, da spoznajo samega sebe, da spoznajo, kako kreativni so lahko in postati odprtega srca in uma.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/RG7JH Usposabljanje FITA 3 – From Idea to Action

Kdaj? 19. do 25. oktober 2015
Kje? Cercedilla (Madrid), Španija
Rok prijave: 13. september 2015
Stroški: Stroške financira program Erasmus+ Youth in Action Programme.Več informacij o projektu: 
Cilj projekta je usposabljanje ljudi, ki želijo delati v socialnem delu. Udeleženci se bodo naučili, kako svojo idejo postaviti v prakso, kako pridobiti finance in jih dodobra izkoristiti. Naučili se bodo, kako delati na svoji ideji, kako delati z ljudmi in uresničiti svoj poslovni koncept. Udeleženci se bodo učili s pomočjo medijskih orodjih, naučili se bodo, kako delati v skupinah in tudi sami obiskali obstoječe projekte.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/RG8kh Seminar I Disagree, Therefore I Participate

Kdaj? 18. do 23. november 2015
Kje? Kijev, Ukrajina
Rok prijave: 27. september 2015
Stroški: Vse stroške krije program Erasmus+.Več informacij o projektu:
Na seminarju se bodo pogovarjali in analizirali različne oblike političnega udejstvovanja v Evropu in se osredotočili na vzhodne evropske države in Rusijo in razvili partnerstvo. Izhodiščna točka seminarja je dejstvo, da mladi svoje nezadovoljstvo s politiko izražajo v različnih oblikah. Prvi del seminarja bo namenjen pogovoru in analiziranju političnega udejstvovanja, drugi del pa bo udeležencem dal priložnost za razvijanje novih projektov s poudarkom na političnim udejstvovanju mladih.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/RG8MI Usposabljanje Value Your Experience

Kdaj? 17. do 23. januar 2016
Kje? Bolgarija
Rok prijave: 22. november 2015
Stroški: Stroške financira program Erasmus+.Več informacij o projektu:
To usposabljanje je namenjeno ljudem, ki delajo z mladimi v različnih okoljih – v mladinskih klubih, družbenih centrih, šolah ali drugih institucijah in bi radi izmenjali svoje izkušnje in kompetence. Radi bi dvignili ozaveščenost o delu z mladimi in ljudem ponudili boljšo poučenost o neformalni izobrazbi in o križanju sektorjev.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/RG90m