Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

O nas

Poslanstvo Popotniškega združenja Slovenije je spodbujanje mobilnosti mladih, mladinskega popotništva in prostovoljstva ter vzpostavitev kakovostne mreže mladinskih prenočišč s ciljem izboljšanja medkulturnega sodelovanja in dialoga ter krepitve vrednote miru.

Naša krovna organizacija, Hostelling International (HI), ki ima več kot 3,7 milijonov članov, povezuje več kot 4000 hostlov v 80 državah po vsem svetu. HI hostli se nahajajo na navdihujočih lokacijah in dosegajo dogovorjene standarde, kar zagotavlja visokokakovostno in varno nastanitev v prijazni okolici in s prijaznimi cenami.

PZS ima sedež v Mariboru, kjer je glavna pisarna, več kot 30 hostlov pa je razporejenih po celotni Sloveniji. Hostli so zelo različni, a vsi delajo z mladimi in želijo deliti HI poslanstvo s svojimi gosti.

»S spodbujanjem izobraževanja mladih vseh narodnosti, še posebej pa tistih z manj možnostmi in sredstvi, s spodbujanjem k večjemu poznavanju, ljubezni in spoštovanju podeželja in cenjenju kulturnih vrednot krajev in mest na vseh koncih sveta se zavezujemo zagotavljati Youth Hostle in druge namestitve, kjer ne bo razlikovanj med rasami, narodnostmi, barvo, vero, spolom, družbenimi razredi in političnim prepričanjem z namenom boljšega medsebojnega razumevanja doma in v tujini.«

PZS je vodilna organizacija, ki spodbuja mobilnost mladih skozi mladinska potovanja in mladinske hostle. Potovanja želimo prikazati kot način neformalnega učenja in način pridobivanja izkušenj za življenje v prihodnosti. Zelo smo ponosni na prostovoljski program, ki smo ga nadgradili v letu 2016 in s tem aktivirali še več prostovoljcev, ki nam pomagajo z administrativnimi deli, upravljanjem socialnih omrežij, pišejo članke in promovirajo našo organizacijo ter še veliko več.

Popotniško združenje Slovenije je del mednarodnega programa HI Connect za prostovoljce in zaposlene. Skupaj z drugimi HI organizacijami ustvarjamo odlične možnosti za tiste, ki bi radi izpolnili svoja znanja in veščine na mednarodni ravni. HI Connect je program, ki nudi edinstvene priložnosti, da mladi izkusijo delo in življenje v drugi državi, izpopolnijo življenjske veščine in pridobijo samozavest, se naučijo novega jezika ipd.

Še posebej smo ponosni tudi na naš mesečni spletni časopis Globetrotter, saj vsebino ustvarjajo prav naši prostovoljci, ki z bralci delijo svoje zgodbe in pustolovščine s potovanj. Globetrotter pošiljamo na več kot 11.000 e-poštnih naslovov po vsem svetu, spletno stran pa dnevno obišče 2.000 ljudi. Naši bralci lahko berejo potopise, vsebine o popustih, zgodbe o novih hostlih in še veliko več. Če želite biti na tekočem z vsebinami v spletnem časopisu Globetrotter in drugimi zanimivostmi, se naročite na novičke in na mesečni časopis.