Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Med gorami in ravnino

Vsebina

Slovenija ponuja toliko naravnih in geografskih raznolikosti, da lahko v roku zgolj parih ur z obale pridete do vrhov z večnim snegom in ledom ter nadalje do panonskih ravnin. Gričevju med planinskim svetom in ravnino pravimo Slovenske gorice, ki se začenjajo pri drugem največjem mestu – mestu Stare Trte – Mariboru.

Maribor ponuja več hostlov, v katerih lahko prenočite in še več znamenitosti, ki jih je vredno spoznati. Ob prečudovitem Pohorju, s svojo bogato športno ponudbo, Dravi ter seveda najstarejši trti na svetu – Stari trti – na mariborskem Lentu ima mesto še celo paleto zanimivih galerij, muzejev, spomenikov, parkov, kavarn, restavracij … ki jih je zagotovo vredno obiskati.

Iz Maribora pa se lahko z vlakom, avtobusom, avtom, ali kolesom napotite proti najstarejšemu mestu Slovenije – Ptuju, ki je domovanje KURENTA!

Ptuj oz. Poetovio (po latinsko) je mesto, kjer so stari Rimljani imeli svojo vojaško postojanko, v kateri so celo postavili enega izmed cesarjev rimskega imperija. Vendar je razen svoje antične zgodovine Ptuj ostal pomembno mesto ob Dravi skozi vso svojo zgodovino, kar lahko spoznate tudi na Ptujskem gradu, ki je po mojem mnenju med lepšimi muzeji Slovenije.

Spoznate pa lahko tudi druge kulturno-zgodovinske zanimivosti mesta, pri čemer vam lahko pomaga tudi osebje hostla Kurent.

Iz Ptuja pa nadaljujte pot proti bolj ravninskem delu Slovenije, kjer se, če ste ljubitelj cvetja, zagotovo morate oglasiti v svetu orhidej: Ocean Orchids v Dobrovniku – kar pa je že na drugi strani Mure.

Ko se nato vrnete na desni breg Mure in raziščite še Ljutomer (mesto prvega vseslovenskega tabora, prve slovenske finančne ustanove ter prvega slovenskega filmskega zapisa, na sedaj prenovljenem mestnem trgu).

Prav tako pa je v Ljutomeru vredno si ogledati druge zanimivosti, kot so parki, arhitektura, športne prireditve (zlasti kasaške dirke na hipodromu) ter seveda vsako poletje Grossmanov festival. Kot mesto kulture pa ima Ljutomer še mnogo zanimivih kotičkov, ki jih je vredno obiskati.
 
 
 
 
 
 
 
 
Borut Jurišić

Sorodni članki

Prijava