Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Urugvaj, majhna država z velikim srcem

Neokrnjene plaže, neverjetna mesta, kolonialna naselja, ogromni zrezki, živahne noči in pomlad skozi vse leto. Zagozden med Brazilijo in Argentino je morda Urugvaj res najmanjša država Južne Amerike, vendar ima ogromno tega, kar lahko ponudi: od jadranja pri peščenih obalah, kopanja v termalnih izvirih, hoje po sipinah, spoznavanja kolonialne arhitekture pa vse do pravih kavbojev in njihovih sposobnosti ježe.

Vsebina

Urugvaj ponuja ogromno zanimivosti, da si jih ogledate in tukaj smo vam jih par našteli:

Punta del Este

Znana po svojih dolgih plažah, luksuznih hotelih, restavracijah in zabavah brez konca. Punta del Este je med najpopularnejšimi letovišči Južne Amerike. Naj bo poletje ali zima, tukaj se vedno ponuja mnogo stvari, ki jih lahko počnete: sposoja koles, kotalk, loparjev za šport na plaži, učenje surfanja, ogledi mesta ali obisk otoka Gorriti, kjer je trdnjava iz 18. Stoletja… seveda pa se lahko zgolj sprehajate po plažah in uživate v sončnih zahodih na Punta Ballena.

Če ste tam, vam priporočamo katerega od obeh hostlov: El Viajero Brava Beach Hostel ali El Viajero Manantiales Hostel.

Montevideo

Izjemno mesto, da ga obiščete poleti ali pozimi. Je prestolnica države in prostor, kjer se je zadržal špansko-italijanski art deco ter prestolnica kulturne raznolikosti. To živahno mesto ima očarljive majhne muzeje, tradicionalne tržnice, plaže in okoli 30km obal.

Obiščite nogometni muzej Estadio Centenario, kjer je urugvajska reprezentanca osvojila svetovni pokal leta 1930, ali pa se sprehodite po glavnem trgu Plaza Independencia, najpomembnejšem trgu mesta, ki je tudi stičišče in družaben prostor.

Tukaj se odvija tudi vsakoletni montevidovski karneval, ki je najdaljši karneval na svetu, saj traja več kot 40 dni med januarjem in marcem. Vse je, spi, živi in diha s karnevalom, ko ulice napolnijo nastopači, pesem, komedija, zabava, ples in bobnanje.

Oglejte si, kje je naš hostel ter se nastanite v Montevideu.

Colonia

Colonia del Sacramento je polna vijugastih ulic, bogate zgodovine ter nudi prelep pogleda na reko Río de la Plata. Obiščite mestni muzej, svetilnik, dvižni most, areno za bikoborbe in že več. Tukaj stoji tudi najstarejša cerkev Urugvaja 'Iglesia Matriz.' Vljudno pa ste vabljeni tudi, da obiščete katerega izmed mnogih barov, pubov, pivnic, restavracij ali drugih točk nočnega življenja.

Prenočite v hostlu El Galope Farm Hostel, ki je majhen hostel na robu mesta, odličen za sprostitev, ježo konjev ali spoznavanja podeželja.

Punta del Diablo

Majhna podeželska vasica Punta del Diablo nudi pristen šarm, odlično surfanje ter kilometre plaž. Poleti boste videli ljudi, kako se sončijo, surfajo in zabavajo na plaži ali v lokalnih klubih tudi po celo noč. Pozimi je bistveno bolj umirjeno, saj so plaže prazne, a prav tedaj lahko najbolje izkusite idilično umirjenost podeželja, daleč stran od stresov velikega mesta.

Priporočamo vam nastanitev v Unplugged Hostel Punta del Diablo, ki se nahaja blizu plaže.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava