Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Razpis za nove prostovoljce

Vabilo mladim, starim od 18 do 28 let, da se pridružijo mednarodnemu projektu Travel Different for Future

Iščemo nove prostovoljce, stare od 18 do 28 let, iz Slovenije in Nemčije, da se pridružijo obstoječi skupini mladih, ki sodelujejo s strokovnjaki pri pripravi in izvedbi šolskih delavnic o trajnostnem turizmu in načinu življenja. Ta mednarodni projekt, ki sta ga začela nemška mladinska organizacija JANUN Hannover e.V. in Popotniško združenje Slovenije, se osredotoča na mobilnost mladih, turizem in trajnost, s ciljem doseči opazen napredek v trajnostnem turizmu in izobraževanju za trajnostni razvoj.

Na podlagi dosežkov začetne faze projekta smo s projektom nadaljevali, pri čemer sta se nam pridružili španska organizacija REAJ in portugalska organizacija Movijovem. Poleg upravljanja mladinskih prenočišč spodbujata mobilnost mladih, medkulturno razumevanje, mednarodne izmenjave in družbeno vključenost, kar močno krepi vpliv našega projekta.

Novo obdobje projekta »Travel Different for Future« se bo v Nemčiji začelo s težko pričakovanim četrtim mednarodnim mladinskim seminarjem, ki bo potekal od 1. do 12. Avgusta 2024. Skupaj z mladimi iz Portugalske, Španije, Slovenije in Nemčije bomo 11 dni preživeli v Hannovru in na otoku Föhr v Severnem morju, kjer bomo razpravljali o dosežkih projekta, načrtovali nove aktivnosti, se spoprijateljili, se zabavali na plaži in še veliko več.

Kaj pričakujemo od prostovoljcev:

  • Sodelovanje na mesečnih projektnih srečanjih/delavnicah, od katerih jih bo veliko potekalo na spletu.
  • Vodenje delavnic, sami ali v ekipi z drugim prostovoljcem. Delavnice bodo trajale 90 minut, prostovoljci pa jih bodo vodili v svoji državi/regiji.
  • Udeležba na mednarodnih seminarjih, na katerih sodelujejo ekipe iz Slovenije, Nemčije, Španije in Portugalske.
  • Aktivno vključevanje v projekt, kjer lahko prostovoljci prispevajo svoje ideje.

Več o projektu si lahko preberete na uradni spletni strani, spoznate prednosti sodelovanja v projektu, opis četrtega mednarodnega poletnega seminarja pa najdete v dokumentu PDF. Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca, ki mora biti izpolnjen do 31. maja 2024.