Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kampanja Sleep for Peace v Hostlu Tresor

Popotniško združenje Slovenije vas vabi 21. septembra v Hostel Tresor v centu Ljubljane, kjer bo letos potekal glavni dogodek dolgoletne kampanje Spanje za mir ali »Sleep for Peace«. Pripravili smo vam pester program.

Vznemirjenje, ko se podajamo na novo potovanje, je eden izmed najboljših občutkov. Ker pa potovanja gredo z roko v roki z utrujenostjo, pa je toliko bolj pomemben počitek. Všeč nam je, ko nas v hostlih pričaka udobna postelja, kjer pobegnemo v spanec. Hostle imamo za prostor miru, zatočišče pred zunanjim nemirnim svetom, ki nas obdaja. Hostelling International se je tako odločil mir hostlov postaviti na globalno raven. S pomočjo svojih hostlov in mladih popotnikov želi širiti mir s pomočjo kampanje Spanje za mir ali »Sleep for Peace«.

Glavni namen kampanje je dvigniti ozaveščenost hostlov in mladih popotnikov pri razumevanju pomena miru in povečati njihovo vlogo pri grajenju svetovnega miru. Pomembno je, da se vsak izmed nas zave, da lahko pomaga h gradnji miru in boljšega sveta. Hostelling International je izbral 21. september, svetovni dan miru Združenih narodov, ko bo po celem svetu oznanjal pomen miru. V HI hostlih bodo na dan miru potekali različni dogodki, na katere bodo vabljeni predvsem mladi popotniki (18–35 let), a priključijo se lahko vsi.

V Sloveniji bo glavni dogodek, zabava razglednic miru, potekal v HI hostlu Tresor, ki leži v središču Ljubljane. Razglednice miru poudarjajo povezavo med mirom in potovanji, Hostelling International pa želi 10.000 razglednic poslati Združenim narodom. Del velikega pošiljanja si lahko tudi ti. V hostlu Tresor bo na voljo 50 brezplačnih digitalnih razglednic, ki jih je ustvarilo podjetje MyPostcard in nekaj tiskanih razglednic, ki jih boste lahko izpolnili z zanimivimi mislimi, kako potovanja vplivajo na vašo osebnostno rast in mir na svetu. Poleg pošiljanja razglednic pa smo vam pripravili pester program z zanimivimi ustvarjalnimi delavnicami, potopisi, brezplačno uro tanga in tudi na turnirju »Človek ne jezi se« boste lahko sodelovali.

PROGRAM

Atrij
16h–18h: Potopis Iran, ko predsodki obmolknejo
18h–19h: Brezplačna delavnica Tanga 
19h–21h: Potopis Severna in Južna Koreja 

Bar in recepcija
16h–21h: Turnir Človek ne jezi se 
16h–21h: Pošiljanje razglednic MIRU
16h–18h: Delavnica izdelovanja papirnatih golobčkov (origami)
18h–20h: Izdelovanje obeskov s simbolom miru 
20h–21h: Druženje

Vsi, ki se dogodka ne morate udeležiti, pa lahko svojo razglednico med 21. in 27. septembrom pošljete preko spletne aplikacije MyPostcard ali v enem izmed slovenskih Youth Hostlov, ki podpirajo kampanjo Sleep for Peace.

Hkrati pa vas pozivamo, da se z vašo izpolnjeno razglednico fotografirate in posnetek objavite na enem iz med socialnih omrežjih kot so Facebook, Twitter in Instagram s pripisom hashtagov #PeacePostcard in #SleepForPeace. To vam bo omogočilo sodelovanje na nagradni igri z bogatimi nagradami.

Častna ambasadorka dogodka je vsem poznana popotnica Nina potuje / Nina travels.