Sodeluj in širi svoje znanje 19

Bi radi nekam šli, pa ne veste, kam? Bi se radi kaj naučili? Na Popotniškem združenju Slovenije vam ta mesec ponujamo možnosti, da združite učenje in potovanje. Želimo, da čim več potujete, saj si s tem širite obzorja in se naučite nekaj novega – tako na seminarjih, ki vam jih ponujamo ta mesec, kot v mestu, ki ga med seminarjem obiščete. Vemo, da je mrzlo, pa vendar – potujte!December prinaša praznični duh, prelepe lučke in vonj po kuhanem vinu. Prinaša pa tudi tri zanimive projekte, ki se bodo v začetku naslednjega leta odvijali v Latviji, na Finskem in na Portugalskem. V Latviji se bose lahko učili kreativnega učenja. Če je v vas vsaj malo kreativne žilice, bo to izobraževanje pravšnje za vas, saj se boste učili prav kreativnega pisanja in prenašanja te veščine tudi na mlade. Na Finskem imajo priložnost spregovoriti aktivisti za pravice LGBT. Pripravljal se bo projekt, ki se bo tudi izvajal, hkrati pa si boste lahko izmenjevali ideje o naslednjih projektih v vaših državah. Skratka, odlična pobudnica, da greste v tujino in se v Slovenijo vrnete z novim znanjem in pogumom. Zadnja je Portugalska, kjer bo govora o brezposelnosti mladih in možnosti mladih, ki so nezaposleni. Govorili bodo o Evropski prostovoljni službi in kako je lahko prav ta pobudnica za pridobitev službe, saj ob prostovoljstvu pridobiš ogromno izkušenj. Zanimivo in poučno.

Popotniško združenje vam ob prijavi lahko tudi pomaga. Pripravljeni smo vam pomagati z nasveti, kako se prijaviti, kako prijavo izpolniti, da bo uspešna, pomagamo pa vam lahko poiskati tudi ugodni prevoz in vas na dogodek pripraviti.

Začetne stroške si morajo udeleženci kriti sami, čeprav so običajno kriti s strani organizatorja. Tudi iz te strani vam lahko pomagamo – omogočamo možnost najema kratkega posojila v višini prevoznih stroškov, pri čemer se udeleženci zavezujete, da boste denar povrnili ob prejetju nakazila iz strani organizatorja. 

Pomoč je seveda namenjena prostovoljcem. V kolikor to še niste –postanite

Za več informacij se lahko obrnete na Kajo Kren, ki vam bo z veseljem pomagala. Pišite ji na kaja.kren@gmail.com ali pa jo kar pokličite na telefon 040 58 49 07Konferenca »Learning Creative Learning«

Kdaj? 26. do 28. februar 2016
Kje? Riga, Latvija
Rok prijave: 24. december 2015
Stroški: Stroške financira program Erasmus+, prevoz do države krije udeleženec.Več informacij o projektu:
Seminar bo se osredotočil na nova orodja pri učenju in podajanju znanja. Ta orodja so pripovedovanje zgodb, kreativno pisanje in vizualizacija pri delu z mladimi. Imeli boste priložnost, da se spoznavate z drugimi, ki že imajo izkušnje v tem, razvijate nove ideje in sodelujete v delavnicah, ki vam bodo predstavile kreativno pisanje in metode učenja, ki vam bodo lahko koristile pri vašem delu.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/VBHiU Aktivnost »Chasing the Rainbow«

Kdaj? 24. februar do 1. marec 2016
Kje? Rovaniemi, Finska
Rok prijave: 27. december 2015
Stroški: Stroške krije organizator ob predhodnem dogovoru.Več informacij o projektu:
Chasing the Rainbow je dolgotrajen projekt, ki je združil LGBT skupnost iz Latvije, Irske in Finske. Cilj projekta je, da prebudimo aktivizem in uporabimo LGBT skupnost, da promoviramo LGBT pravice, človeške pravice in enakopravnost. Bolj izkušeni bodo znanje prenesli na manj izkušene. Skozi teden bodo naredili aktivnost za »arktični ponos« in načrtovali projekte za prihodnost. Teme za letošnji projekt so LGBT težave po Evropi, pravne težave, ki vplivajo na LGBT skupnost, uporaba umetnosti za človekove pravice, predsodki, izločanje, sovraštvo in kako to spremeniti. Skupine bodo že pred projektom skupaj delale na internetu in se pripravile na aktivnost.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/VBHol Evropska prostovoljna služba – most do zaposlitve?

Kdaj? 4. do 9. februar 2016
Kje? Lizbona, Portugalska
Rok prijave: 4. januar 2016
Stroški: Stroške financira program Erasmus+.Več informacij o projektu:
Kakšne vtise je Evropska prostovoljna služba pustila na svojih bivših prostovoljcih? Kaj nam povedo študije narodnih in evropskih organizacij? Brezposelnost je izjemno visoka in mladi iščejo odgovore za vključitev. Moramo vedeti, kako je Evropska prostovoljna služba lahko most do zaposlitve in kako nam prostovoljstvo pomaga. Tukaj bodo lahko izkušeni delili svoje izkušnje, organizacije bodo povedale svoje izkušnje, delili pa bodo tudi študije glede Evropske prostovoljne službe.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/VBHT7