Sodeluj in širi svoje znanje 18

Na Popotniškem združenju Slovenije stremimo k temu, da mladi čim več potujejo in si s tem širijo svoje obzorje ter svoje znanje. Prav zato vsak mesec za vas pripravljamo novičke z možnostmi za potovanje in učenje, ki vam bo služilo vso življenje. Vas zanima, kaj smo pripravili ta mesec?Oktobrske novičke so kot nalašč za tiste, ki si želijo delati z mladimi in se povezati z drugimi delavci ter z njimi deliti izkušnje. Podate se lahko na Nizozemsko, v Srbijo ali Bolgarijo, lahko pa ostanete tudi v prelepi Sloveniji in se izobražujete v Ljubljani. V Ljubljani v novembru poteka mednarodni forum na temo socialnega vključevanja mladih. Lahko potujete v Haag, kjer boste imeli možnost obiskati sedeže več mednarodnih organizacij, pa tudi inštitucije Združenih narodov. S tem se boste naučili, kako se s temi organizacijami povezati ter kako organizacije delujejo. V Srbiji se boste učili delanja s tehnologijo, predvsem snemanja filmov in uporabljanja le-teh v izobraževalne namene. Na koncu pa je tukaj še Bolgarija, ki želi dvigniti ozaveščenost o delu z mladimi. Zanimivi projekti in zanimive države, ki vas vabijo, da jih obiščete in se nekaj naučite.

Popotniško združenje vam ob prijavi lahko tudi pomaga. Pripravljeni smo vam pomagati z nasveti, kako se prijaviti, kako prijavo izpolniti, da bo uspešna, pomagamo pa vam lahko poiskati tudi ugodni prevoz in vas na dogodek pripraviti.

Začetne stroške si morajo udeleženci kriti sami, čeprav so običajno kriti s strani organizatorja. Tudi iz te strani vam lahko pomagamo – omogočamo možnost najema kratkega posojila v višini prevoznih stroškov, pri čemer se udeleženci zavezujete, da boste denar povrnili ob prejetju nakazila iz strani organizatorja. 

Pomoč je seveda namenjena prostovoljcem. V kolikor to še niste –postanite

Za več informacij se lahko obrnete na Kajo Kren, ki vam bo z veseljem pomagala. Pišite ji na kaja.kren@gmail.com ali pa jo kar pokličite na telefon 040 58 49 07Mednarodni forum Me too! Conversations on Social Inclusion

Kdaj? 24. do 27. november 2015
Kje? Ljubljana, Slovenija
Rok prijave: 14. oktober 2015
Stroški: Stroške krije organizator.Več informacij o projektu:
V Ljubljani se bo odvijal mednarodni forum na temo socialnega vključevanja mladih. Njegov namen je omogočiti izmenjavo izkušenj in dobrih praks na področju vključevanja mladih z manj priložnostmi in/ali posebnimi potrebami tako na lokalni kot tudi na mednarodni ravni. Forum bo dal priložnost, da se udeleženci med seboj pogovarjajo, si izmenjajo informacije in izkušnje ter nasvete za prihodnje delo.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/SVVAH Študijski obisk v Haag

Kdaj? 7. do 11. december 2015
Kje? Haag, Nizozemska
Rok prijave: 10. oktober 2015
Stroški: Stroški sodelovanja znašajo 390 €, v to je vključena nastanitev in obiski organizacij. Udeleženci si morajo sami kriti tudi stroške prevoza in prehrane.Več informacij o projektu:
Na študijski obisk vabijo mlade in aktivne ljudi, mladinske delavce iz vsega sveta, ki bodo na študijskem obisku obiskali inštitucije Združenih narodov in ostale mednarodne organizacije. S tem se bodo učili o njihovem delu in o sodelovanju z organizacijami. Haag je eno izmed najpomembnejših mest glede na mednarodne organizacije, saj so tukaj sedeži več inštitucij Združenih narodov ter drugih mednarodnih organizacij. 

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/SVVDu Usposabljanje Mov(i)e it

Kdaj? 30. november do 6. december 2015
Kje? Brzece, Kopaonik, Srbija
Rok prijave: 20. oktober 2015
Stroški: Stroške nastanitve, hrane in materiala krije organizator, stroške prevoza do 275 € krije Erasmus+.Več informacij o projektu: 
Usposabljanje bo udeležence naučilo, kako v svojem delu učinkovito uporabiti video orodja, da bi izboljšali izobraževalni proces. Usposabljanje bo zbralo 30 udeležencev iz 10 držav, ki bodo raziskovali možnosti video elementov v izobraževanju. Raziskovali bodo tehnike, sredstva in možnosti amaterske video produkcije. Udeležencem bodo predstavili video tehniko stop motion in jih naučili, kako jo uporabljati. Skupaj se bodo učili uporabe novih programov in platform in se učili, kako mlade motivirati za aktivno sodelovanje v družbi.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/SVW6V Usposabljanje Value Your Experience

Kdaj? 17. do 23. januar 2016
Kje? Bolgarija
Rok prijave: 22. november 2015
Stroški: Stroške financira program Erasmus+.Več informacij o projektu:
To usposabljanje je namenjeno ljudem, ki delajo z mladimi v različnih okoljih – v mladinskih klubih, družbenih centrih, šolah ali drugih institucijah in bi radi izmenjali svoje izkušnje in kompetence. Radi bi dvignili ozaveščenost o delu z mladimi in ljudem ponudili boljšo poučenost o neformalni izobrazbi in o križanju sektorjev.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/SVXwv