Sodeluj in širi svoje znanje 15

Potovanja in izkušnje, ki jih na potovanjih pridobimo, bogatijo naše življenje. Zato hoče Popotniško združenje Slovenije življenje mladih popestriti s čim več potovanji, hkrati pa jih vabi na dogodke, kjer se boste zagotovo zabavali, izvedeli pa boste tudi nekaj novega. Tudi temperature končno kažejo na poletje in tukaj je tudi nova zaloga projektov, ki potekajo v vročih mesecih. Za vas ponujamo Grčijo, Italijo, Egipt in Francijo, vsaka država pa vam ponuja nov kup znanja in izkušenj. V Grčiji se boste lahko naučili nekaj o obnovljivih virih energije in drugih možnostih, ki jih trenutno uporablja Evropa, sami pa se bodo osredotočili na Balkan. V Italiji se ne boste učili le v času seminarja, temveč boste lahko svojo učno pot začeli že prej, potem pa še po seminarju, ponuja pa vam pogled v nove načine izobraževanja. V Egiptu vas bodo skozi seminar popeljali tudi na turistične točke, hkrati pa se boste lahko tudi tukaj naučili nekaj o neformalnih oblikah izobraževanja, hkrati pa se boste naučili, kako se boste kar najbolje lahko osredotočili na svoj življenjski cilj. V Franciji pa se boste lahko s programom Erasmus+ naučili nekaj o mladinskih izmenjavah in vplivu le-teh na družbo in življenje. Programi so izjemno zanimivi, hkrati pa ne bodo hudo »oškodovali« vaše denarnice, zato le pogumno!

Popotniško združenje vam ob prijavi lahko tudi pomaga. Pripravljeni smo vam pomagati z nasveti, kako se prijaviti, kako prijavo izpolniti, da bo uspešna, pomagamo pa vam lahko poiskati tudi ugodni prevoz in vas na dogodek pripraviti.

Začetne stroške si morajo udeleženci kriti sami, čeprav so običajno kriti s strani organizatorja. Tudi iz te strani vam lahko pomagamo – omogočamo možnost najema kratkega posojila v višini prevoznih stroškov, pri čemer se udeleženci zavezujete, da boste denar povrnili ob prejetju nakazila iz strani organizatorja. 

Pomoč je seveda namenjena prostovoljcem. V kolikor to še niste –postanite

Za več informacij se lahko obrnete na Kajo Kren, ki vam bo z veseljem pomagala. Pišite ji na kaja.kren@gmail.com ali pa jo kar pokličite na telefon 040 58 49 07Poletni tabor: Prenos energije in mega-projekti na Balkanu

Kdaj? 12. do 19. julij 2015
Kje? Ierissos Halkidiki, Grčija
Stroški: Prijavnina znaša 50 €, udeleženec krije tudi svoje stroške prevoza.Več informacij o projektu:
Poletni tabor se bo osredotočil na prenos energije in na velike projekte na Balkanu. Cilja na težave, ki so povezane z energetsko politiko (jedrski projekti, plinske cevi, alternativne možnosti in obnovljivi viri energije). Udeleženci bodo torej razširili svoje znanje, naučili se bodo izpostaviti vlogo lokalnih gibanj in vlogo državljanov glede energijskih možnosti. Na poletni tabor bodo prav tako povabljene zelene stranke v Evropi, ki bodo predstavile njihovo 'zeleno' politiko. Organizirane bodo delavnice, predstavitve in podobno.

Več informacijami: POVABILO, PROGRAM in PRIJAVAMednarodni seminar The Power of Non Formal Education

Kdaj? 23. do 28. september 2015
Kje? Italija
Rok prijave: 20. julij 2015
Stroški: Stroške nastanitve, hrane, prevoza od letališča do kraja seminarja krije italijanska narodna agencija, stroške prevoza krije slovenska narodna agencija ob dogovoru.Več informacij o projektu:
Udeleženci bodo že pred dogodkom elektronsko prejemali novičke in začeli svoj trening, kjer jim bodo predstavili ključne elemente in koncepte, hkrati pa bodo pripravljali kratke predstavitve udeležencev. Na seminarju bodo udeleženci izkusile različne načine izobrazbe, delili svoje poglede in s tem izboljšali način dela z mladimi. Tudi po seminarju bodo »učitelji« vedno na voljo za vprašanja in za mentorstvo.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/Pk8J7 Seminar SMS »Show My Skills«

Kdaj? 25. do 30. september 2015
Kje? Siwa Oasis, Egipt
Rok prijave: 20. julij 2015
Stroški: Prijavnina je 250 €, to krije nastanitev, prevoz od letališča do kraja, vse obroke in oglede turističnih destinacij.Več informacij o projektu:
Seminar vam bo omogočil osebni razvoj, učenje vodenja, družbenega podjetništva in komunikacije. Cilj seminarja je, da se ljudje osredotočimo na mobilnost mladih. Udeleženci se bodo naučili dela z različnimi sredstvi za izobraževanje, neformalnega izobraževanja. Udeležence želijo razviti do točke, da se bodo zavedali svojih ciljev, svojih vrednot, principov. Udeleženci bodo delali v skupinah in v naravi, spodbujali bodo mednarodne projekte in medkulturne projekte.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/Pk8Z9 Mednarodno usposabljanje ATOQ for Youth Exchanges

Kdaj? 6. do 11. oktober 2015
Kje? La Rochelle, Francija
Rok prijave: 19. avgust 2015
Stroški: Stroške krije Erasmus+ Youth in Action in narodna agencijaVeč informacij o projektu:
Cilj usposabljanja je podpirati mladinske delavce in vodje in zvišati kakovost evropskih mladinskih izmenjav v programu Erasmus+. Udeleženci bodo kritično ocenili njihove prejšnje izmenjave in vpliv na mlade ljudi, organizacije in družbo. Dvigniti želijo število sodelovanj med partnerji, medkulturno učenje in grajenje programa. Izkusili bodo lahko neformalno izobraževanje in razumeli, kako podpreti mlade ljudi pri sodelovanju v projektih.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/Pk981