Sodeluj in širi svoje znanje 12

Potovanja in izkušnje, ki jih na potovanjih pridobimo, bogatijo naše življenje. Zato hoče Popotniško združenje Slovenije življenje mladih popestriti s čim več potovanji, hkrati pa jih vabi na dogodke, kjer se boste zagotovo zabavali, izvedeli pa boste tudi nekaj novega. 


Tudi muhasti april ima nekaj priložnosti za vas. Europemobility vas vabi, da z njimi delite svoje izkušnje iz mobilnosti, oni pa vas popeljejo v Istanbul, kjer vam bodo podelili nagrado. V Španiji boste lahko razvili trenerske kompetence EVS in spoznali druge, ki se z isto službo spopadajo v drugi državi. Še vedno vas vabimo v Libanon, kjer boste lahko spoznali  politični sistem Libanona, dobili pa boste tudi vpogled v različne libanonske organizacije in podali svoje ideje za spremembe. Če vam je vse to preveč oddaljeno, pa lahko obiščete medkulturno usposabljanje na Bledu, kjer boste izvedeli nekaj več o družbeni vključitvi. Prijavnice tudi tokrat kar čakajo na vas!

Popotniško združenje Slovenije vam ob prijavi lahko tudi pomaga. Pripravljeni smo vam pomagati z nasveti, kako se prijaviti, kako prijavo izpolniti, da bo uspešna, pomagamo pa vam lahko poiskati tudi ugodni prevoz in vas na dogodek pripraviti.

Začetne stroške si morajo udeleženci kriti sami, čeprav so običajno kriti s strani organizatorja. Tudi iz te strani vam lahko pomagamo – omogočamo možnost najema kratkega posojila v višini prevoznih stroškov, pri čemer se udeleženci zavezujete, da boste denar povrnili ob prejetju nakazila iz strani organizatorja. 

Pomoč je seveda namenjena prostovoljcem. V kolikor to še niste - POSTANITE

Za več informacij se lahko obrnete na Kajo Kren, ki vam bo z veseljem pomagala. Pišite ji na kaja.kren@gmail.com ali pa jo kar pokličite na telefon 040 58 49 07. Upamo, da se bo tudi ta mesec našlo kaj za vas.Video natečaj Europemobility 2015

Rok za oddajo: 10. 5. 2015
Nagrada: iPad za najboljši video, potovanje do kraja podelitve nagrad, iPod nano za drugi najboljši video, potovanje do kraja podelitve nagrad, iPod shuffle za tretji najboljši video, potovanje do kraja podelitve nagrad.Več informacij o natečaju: 
Na natečaj se lahko prijavijo Evropejci, ki so se udeležili programov praktičnega usposabljanja, kot na primer mladinske izmenjave, usposabljanja na delovnem mestu, pripravništva ali poslovne izmenjave v tujini - v Evropi in izven nje. Iščejo izviren in kreativni video, ki bo prikazal izkušnjo mobilnosti – ustvarite lahko dokumentarec, prosojnice s fotografijami ali tradicionalni video. Osredotočite se lahko na katerokoli stvar, ki jo želite izpostavite. Bodite kreativni!

Spletna stran z več informacijami: www.europemobility.tv/index.php Mednarodni seminar Together on the EVS Cycle

Kdaj? 21. do 26. 5. 2015
Kje? Mollina, Španija
Rok prijave: 21. 4. 2015
Stroški: Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa ERASMUS+, področje MLADINA, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov.Več informacij o projektu: 
Mednarodni seminar je namenjen krepitvi trenerskih kompetenc vseh, ki sodelujejo v Evropski prostovoljni družbi EVS. Cilji seminarja so, da udeleženci dobijo pregled nad delovanjem EVS v različnih evropskih državah, podpirati različne narode trenerjev v EVS in se med seboj spoznati. Med seboj si bodo udeleženci izmenjali izkušnje in izpostavili šibke in močne točke drug drugega.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/LwVHp Študijski obisk v Libanonu in kulturna identiteta – Diversity of Communities: Richness or?

Kdaj? 22. do 27. junij 2015
Kje? Libanon
Rok prijave: 24. 4. 2015
Stroški: Stroške krije program Youth in Action, stroške prevoza narodna agencija ob predhodnem dogovoru.


@ Avtor: Senad Osmanaj

Več informacij o projektu:
Študijski obisk v Libanonu vam bo dal vpogled v inštitucije in politični okvir Libanona ter njihovo delo z mladimi. Veliko organizacij v Libanonu je povezanih z vero ali politiko. V Libanonu ima večina političnih strank tudi versko usmeritev, ki želijo vplivati na ljudi. Na obisku boste obiskali nevladne organizacije, ki delajo z mladimi in ki se učijo o raznolikosti in kulturni identiteti, razpravljali boste o izobraževalnih modelih in različnimi pristopi o delu z mladimi. Dobili boste tudi priložnost, da spoznate nove ljudi in bodoče partnerje.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/KbRb4 Mednarodno usposabljanje Cherry on the Cake

Kdaj? 16. do 23. junij 2015
Kje? Bled, Slovenija
Rok prijave: 4. 5. 2015
Stroški: Nastanitev, prehrano in stroške, povezane z izvedbo programa bodo pokrili organizatorji, potne stroške pa bodo morali slovenski udeleženci pokriti sami. Več informacij o projektu: 
Drugo mednarodno usposabljanje Cherry on the Cake se bo osredotočilo na družbeno vključitev in iskanje potenciala v mladinski izmenjavi kot priložnost za dolgoročno vključitev mladih z manj priložnostmi. Partnerstvo in sodelovanje je osnova za vključevanje v družbo in v izmenjavo. Pogovarjali se bodo o stopnjah vključevanja in o ovirah, ki se zgodijo med vključevanjem, seveda pa ne bo vse samo delo, potekal bo tudi mednarodni in medkulturni večer.

Spletna stran z več informacijami: http://ow.ly/LwVVl