Bi želeli poletne delovne počitnice preživeti na morju?

Vabljeni v Hostel Portorož, ki se nahaja nad Portorožem na 150 metrih nadmorske višine, najvišji ležeči točki slovenske obale. Vodji hostla Andrej in Katja vas vabita, da se pridružite njuni ekipi kot prostovoljec in delovne počitnice preživite le slabi km od plaže in si na simpatičen način pridobite izkušnje na področju turizma in gostoljubnosti. Hostel Portorož se lahko pohvali z izjemno lokacijo in nepozabnim razgledom nad slovensko, hrvaško in italijansko obalo jadranskega morja. Svoje delovne izkušnje v turizmu si boste pridobili z delom na 5000m2 velikem posestvu, ki nudi vse, kar si srce poželi: možnost za sprehode, igre, sončenje, ukvarjanje s športom, medsebojno druženje in počitek. Vaše poslanstvo bo predvsem skrb za dobro počutje gostov, hkrati pa boste spoznali delo na recepciji. Prosti čas boste seveda lahko izkoristili za nepozabne počitnice na morju. V hostlu vam zagotovo ne bo dolgčas, saj pestrosti dogajanja ne primanjkuje. Imeli boste možnost druženja s popotniki iz tujine, vzpostaviti kontakt s tujimi kulturami, nagraditi znanje tujih jezikov, okrepiti socialne veščine in spoznati nove prijatelje z vsega sveta. Delovni čas prostovoljnega dela traja od 6 do 8 ur na dan, ki pa je neenakomerno porazdeljen. Čas dela se po predhodnem dogovoru razporedi preko celega dneva glede na potrebe gostov in načrtovanih aktivnosti. Opis prostovoljnega dela: 
- promocija kraja, naravne in kulturne dediščine, festivalov, običajev, …
- prirejanje dogodkov za goste hostla (animacija, pogovorni večeri, druženja na odprti in zaprti terasi hostla, prirejanje piknikov, …),
- pomoč na recepciji (sprejem in skrb za dobro počutje gostov, pomoč pri obdelavi rezervacij, informiranje in ozaveščanje gostov, …)
- pomoč pri administrativnem delu in promociji hostla (spoznavanje in delo s socialnimi omrežji, skrb za ažurnost spletnih strani, …) 
- skrb za urejenost objekta (urejenost okolice in notranjih prostorov),
- pomoč pri pripravi zajtrkov in še marsikaj. 

Prostovoljec je deležen brezplačnega bivanja v več-posteljni sobi, kjer si sobo deli z največ tremi prostovoljci. Poleg nočitve pa mu tudi pripada brezplačen zajtrk, ostali obroki po dogovoru in seveda počitnice na slovenski obali. 

Za prostovoljno delo se je potrebno prijavit preko elektronskega naslova prostovoljenje@youth-hostel.si najkasneje do 22. Julija 2015. Z vodjo hostla se boste dogovorili za uro in datum razgovora. V primeru, da boste primeren kandidat za opisano prostovoljno delo, vas bomo osebno kontaktirali. 

Vabljeni v svet Youth Hostlov, kjer se skriva dobra volja, prijetni ljudje in veliko novega znanja.