Berlin - vsak dan je vrhunski

Nov mladinski hostel Ostkreuz se bo odprl v juliju

Brandenburška vrata, stavba parlamenta, državni muzej Pergamonmuseum, slavne nakupovalne lokacije, klubi in koncerti – v Berlinu je ogromno zanimivosti in znamenitosti. V nemškem glavnem mestu se srečujejo ljudje iz vsega sveta. 


Ljudje, ki obiščejo Berlin, bi ga lahko opisali kot presenetljivo poceni. V primerjavi z drugimi svetovnimi mesti, je nemška prestolnica znana kot hip destinacija, ki ponuja veliko za vaš denar. Obiskovalci ne rabijo seči globoko v žep, da v mestu najdejo raznolike izkušnje. Četudi je vaš proračun bolj na tesnem, lahko počnete veliko. Popotniki, učenci in ljubitelji oddiha samo za vikend so sklenili, da zanimivosti in zabava v Berlinu ne rabita stati veliko, vendar bodo spomini, ki so jih naredili, zagotovo neprecenljivi.

Brandenburška vrata so največja znamenitost Berlina. So simbol Berlina in razdeljenosti nemčije med hladno vojno, danes pa so tudi narodni simbol miru in enotnosti. Stavba parlamenta (Reichstaga) s slavno stekleno kupolo je ena najpogosteje obiskanih znamenitosti v Berlinu. Je sedež nemškega parlamenta, Bundestaga. Takoimenovani otok muzejev je unikatna skupina petih muzejev, ki so zgrajeni na majhnem otočku na reki Spree. Celoten kompleks je uvrščena med svetovno dediščino UNESCO.


In tukaj je še mnogo več zanimivosti: Več kot 170 muzejev in razstav, na primer: »Zgodba o Berlinu«, mejni prehod Checkpoint Charlie, stara narodna galerija Alte Nationalgalerie, muzej Anne Frank, egipčanski muzej, muzej Bode, muzeji NDR, židovski muzej, stara orožarna in veliko več.

Tukaj si lahko ogledate tudi slavne stavbe, kot so televizijski stolp, slavolok zmage, hiša kultur sveta in še več. Živahne trge in ulice najdete na trgu Potsdamer Platz, ulici Friedrichstrasse in seveda na trgu Alexanderplatz.

Kulturni in zabavni dogodki: Skupina Blue Man Group in veliko mjuziklov, gledaliških predstav in kabarejev. Tukaj so tudi športni dogodki na olimpijskem stadionu, O2 Arena, dvorana Maxa Schmelinga in drugi zanimivi športni dogodki, kot je šestdnevni dirkaški dogodek (gala dogodek na olimpijskem stadionu) ali berlinski maraton.


Nemška zveza mladinskih hostlov zdaj ponuja novo nastanitev, kjer se boste v Berlinu počutili kot doma. Nahaja se v središču, blizu postaje Ostkreuz, kjer se dogajajo najbolj vznemirljivi izumi in kjer je veliko kreativnosti. To je kraj, kjer se gradi novi, moderni hostel Berlin Ostkreuz. Odprl se bo v juliju 2016 in bo ponudil moderno opremo in bo sprejel obiskovalce vseh vrst – družine, šolske razrede in skupine. Hostel ima 445 postelj. Vse sobe imajo svojo kopalnico. Sobe imajo eno, dve, tri, štiri, pet ali šest postelj. Hostel se bo ponašal s prijazno vežo, bistrojem in jedilnicami, kjer bodo lahko gostje rezervirali svoj obrok (zajtrk, polpenzion ali polni penzion), skupnimi sobami za aktivnosti in 18 konferenčnih sob in sobo za delavnice, treninge in sestanke – idealni pogoji za vse vrste gostov. Ostkreuz bo dostopen tudi za ljudi na invalidskih vozičkih in goste z gibalnimi omejitvami.


Ostkreuz mladinski hostel je četrti in največji hostel, ki spada pod zvezo nemških mladinskih hostloh DJH v Berlinu. V bivši šolski stavbi bo vsak obiskovalec Berlina videl odlično začetno točko za raziskovanje živahnega utripa nemške prestolnice in njenih znamenitosti. Zaradi dobrih prometnih povezav, je mestne znamenitosti lahko doseči v kratkem času. Hostel se nahaja le nekaj korakov stran od prenovljene mestne železnice S-Bahn in regionalne železniške postaje Ostkreuz. Mestni promet tukaj teče ves dan in vso noč. Ostkreuz je tudi postajališče za nekaj pomembnih mestnih avtobusnih linij. Središče Berlina in njegove znamenitosti, kot so Alexanderplatz, Friedrichstrasse, Brandenburška vrata, Potsdamer Platz in Reichstag so le nekaj postaj stran od hostla Ostkreuz Youth Hostel.

Marktstraße 9-12
10317 Berlin
Telefon: +49 30-2005092-0
Faks: +49 30-2005092-22

Več informacij o Berlinu: www.visitberlin.de/en