Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Slovenski hostli še prijaznejši do okolja

PZS se poteguje za sredstva iz okoljskega sklada Hostelling International. Projekt PZS najdete na www.hihostels.com/hostel/sustainability in če vam je všeč, vas prosimo, da zanj tudi glasujete.



Naslov projekt »Come back green« ali vrnite se zeleni pomeni, da želimo vse ali vsaj bistven del slovenskih hostlov, ki bodo izrazili pripravljenost po sodelovanju, spremeniti v učne centre odličnosti trajnostnega razvoja.

Gre torej za projekt, ki bo v vsakem hostlu v Sloveniji poudarjal rešitve, ki spadajo v enega izmed treh stebrov trajnostnega razvoja; okoljskega, ekonomskega in socialnega.

Smisel samega projekta je v tem, da želimo vse tiste prednosti, ki spadajo v trajnostni razvoj, poudariti in prikazati vsem gostom hostlov in tako hostle spremeniti v učne centre trajnostnega razvoja.



Prav okoljska komponenta trajnostnega razvoja je tista, ki ima v sebi tako socialno, kot ekonomsko komponento in prav zato je ime projekta »Vrnite se zeleni«

Projekt bo imel tri faze in sicer izobraževanje osebja v hostlu po metodologiji CSR (Corporate social responibility), ki bo omogočil, da hostli na podlagi »ECO-mapinga« takoj odpravijo manjše pomanjkljivosti in pripravijo načrt za odpravljanje večjih. S tem projektom želimo zmanjšati stroške do 10% v prvi fazi in dodatnih 10% v naslednji fazi. To bo seveda bolj vidno pri starejših, in okoljsko potratnih objektih, medtem, ko pri novih in okolju prijaznih objektih takšnega odstotka ne bomo dosegali, saj so že sedaj dovršeni v smislu trajnostnega razvoja.

Več o projektu lahko v angleškem jeziku  preberete TUKAJ. Če smo vas prepričali v smiselnost projekta, pa vas še vljudno prosimo, da zanj tudi glasujete in s tem povečate možnost, da PZS ta projekt dejansko uresniči.