Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Natečaj »Zakaj potovati«

Potovanje kot oblika neformalnega izobraževanja je eno osnovnih orodij za pridobivanje življenjskih izkušenj, spoznavanje samega sebe in lažjega sprejemanje sveta, v katerem živimo. Preko potovanj lahko obogatimo svoje znanje na področju učenja tujega jezika, spoznavanju tujih kultur in splošnega širjenja obzorij, preko katerega si bogatimo notranjo samozavest, se izognemo številnim strahovom in postanemo odločnejši pri lastnih odločitvah. Tudi krog poznanstev se nam preko potovanj širi kar nam na najbolj kvaliteten način odpira vrata v svet.

 
Na Popotniškem združenju Slovenije se tega dobro zavedamo, saj nadaljujemo poslanstvo Ferijalnega društva Sava, ki je leta 1892 pričelo s spodbujanjem mobilnosti mladih na Slovenskih tleh ter podpiramo mlade, da potovanju namenijo dovolj časa. Ker v letošnjem letu praznujemo 120. obletnico mladinskega popotništva v Sloveniji, smo se na Popotniškem združenju Slovenije odločili za izvedbo posebnega natečaja z naslovom »Zakaj potovati«, preko katerega bomo zmagovalcu podarili digitalni fotoaparat.

Že sam naslov »Zakaj potovati« pove, da je vsebina natečaja vezana na izkušnje, ki jih popotnik pridobi na potovanju.  Kljub temu, da je v današnji časih potovanje iz dneva v dan bolj dostopno mladim popotnikom, obstaja še vedno veliko ljudi, ki se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne upajo podati na potovanje. Prav s tem namenom pozivamo vse popotnike z bogatimi izkušnjami, da nam z nekaj besedami (nič več kot 1000 znakov s presledki oz. 150 besed) opišejo svoj pogled na potovanje in nam zaupajo pozitivne izkušnje, ki so si jih pridobili s potovanjem. Vse kar morate narediti je, da nam preko spletne aplikacije najkasneje do 30. septembra 2012 pošljete svoje besedilo na temo Zakaj potovati in vsaj eno svojo fotografijo.

Natečaj traja do 30.09.2012. O zmagovalcu natečaja bo odločila strokovna komisija predstavnikov Popotniškega združenja Slovenije. Vsa prijavljena besedila bodo objavljena v spletnem časopisu Globetrotter www.globetrotter.si in na spletni strani Popotniškega združenja Slovenije www.youth-hostel.si, skupaj s poslanimi slikami. Vsi sodelujoči na natečaju prejmejo brezplačno HI člansko izkaznico. Glavne nagrade bodo podeljene po zaključku natečaja.

NAGRADE:
Prva nagrada: Digitalni fotoaparat, ki ga podarja Popotniško združenje Slovenije.
Druga nagrada: Ena nočitev za 4 osebe v skupinski sobi v Youth Hostlu Pekrana.
Tretja nagrada: Brezplačna nočitev v večposteljni sobi za eno osebo v Youth Hostlu Krško.
Četrta nagrada:  Darilni bon za eno osebo za olimpijski bazen z morsko vodo v Centru zdravja in dobrega počutja Arija, ki ga podarja Youth Hostel Debeli rtič.
Peta nagrada: Brezplačen ogled postopka predelave slovenske ovčje volne v SOVEN D.O.O. .

Za objavo potopisov in slik kliknite spodaj.