Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Štirje novi razlogi za obisk Avstralije

Vsebina
Ob mreža 90 kakovostnih hostlov širom države je YHA Avstralija povsem posvečen izbiri lokacij. V iztekajočem se letu pa smo dodali še štiri nove hostle v našo mrežo, ki prav tako doprinesejo novim izkušnjam po Avstraliji.   



Nagrajen hostel Phillip Island YHA – ta nastanitev na otoku je dostop do enega izmed najbolj znanih otokov Avstralije. Nahaja se le malo stran iz Melbourna ter je stiliziran, sodoben, namensko zgrajen objekt za popotnike ter ponuja udobne sprejemnice, gurmanske kuhinje, velike balkone ter teraso na strehi.

Otok Phillip je znan po nočni paradi malih pingvinov, prav tako pa ponuja še mnogo drugih zanimivosti in dogodkov. Naravna lepota tega otoka ter umirjenost življenja sta odlična kombinacija, ki vam omogoči prijeten oddih. Obiščite tudi center za ohranjanje Koal, sprehodite se po zapuščenih plažah, raziskujte divjo obalo ter se napotite na križarjenje po divjini.



Naslednji nov hostel je Port Macquarie YHA, ki nekoliko bolj spominja na letovišče kot na hostel. Le pet minutni sprehod stran, ob obali, je center mesta. Hostel se nahaja v tropskem okolju, ki ponuja odlično okolje za sprostitev. Gostje se lahko sprostijo ob bazenu, plavanju in poležavanje v viseči mreži med palmami. Seveda pa lahko ob ražnju spoznate tudi nove prijatelje, v našem vrtu.

Osrednja severna obala Novega Južnega Walesa je odličen kraj, kjer se lahko ustavite na poti od Sydneya do Brisbana. Port Macquarie je znan po svojih prelepih plažah, privlačnih obalah ter blagi klimi tekom celega leta. To mestece je znano tudi po dveh povsem različnih stvareh, ki sta obe unikatni. Prva je brezplačna bolnica za Koale, druga pa je jahanje kamel na plaži. 



Povsem nov hostel Port Lincoln YHA je zrastel iz preurejenih igrišč za squash ter najprej postal začasen hostel, ki je združeval tako skupinske kot posamične sobe in je lahko nastanil do 80 ljudi. Sedaj je to hostel, ki je znan po svojem morskem psu in kletki za potapljanje s temi osupljivimi živalmi. Pri recepciji se lahko vsak tudi fotografira s to posebnostjo.

Port Lincoln je avstralsko pustolovsko igrišče, ki ponuja pustolovcem posebna doživetja. Po svetu je mestece znano kot prestolnica potapljanja z morskimi psi, saj ni bolj prikladnega kraja na svetu, da si ogledate velikega belega morskega psa. Tekom obiska tega mesta, pa se lahko odločite za  plavanje z modro-plavutimi tuni in z nagajivimi morskimi levi. Seveda pa vam lahko mestece ponuja odlične specialitete iz rib in morskih plodov. 



Če pa imate radi osamele plaže pa je Mission Beach Retreat YHA zagotovo kraj, kamor se morate napotiti. Nedavno prenovljen hostel se nahaja sredi dežnega gozda, zaščitenega kot del svetovne dediščine, v bližini plaže v neposredni bližini Velikega koralnega grebena. Hostel je tudi blizu različnim trgovinam in restavracijam.

Mission Beach se nahaja med mestecema Townsville in Cairns, sestavljajo pa ga štiri obalne vasice, ki jih povezuje 14 kilometrov zlate obale. Mestece je odličen kraj za sprostitev in raziskovanje neokrnjene narave. Obiskovalci tega prelepega obalnega mesta bodo uživali v priložnosti, da se stopijo z naravnim okoljem ter edinstveno kulturo. Seveda pa bodo lahko uživali tudi v različnih turističnih privlačnostih, ki prav tako vključujejo rafting na brzicah.

Za več informacij o hostlih v Avstraliji ter za popotniške informacije o Avstraliji sami si preberite vodič za leto 2014

Sorodni članki

Prijava