Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odpotujte v Argentino

Odkrijte kraje svetovne kulturne dediščine s pomočjo HI Argentina

V Argentini je veliko čudovitih krajev, a med najlepše brez dvoma sodijo tisti, ki so na seznamu svetovne dediščine. To so kraji kot je nacionalni park Los Glaciares ter seveda Iguazu, ki vam dobesedno vzame dih. Seveda pa je vedno dobro pri roki imeti kvalitetno nastanitev v hostlu, kjer dobite vse potrebne informacije o vseh aktivnostih, ki so vam na voljo.
Vsebina
Slapovi Iguazu so bili nedavno izbrani kot eno izmed sedmih naravnih čudes sveta, drugače pa so že dalj časa del naravne svetovne dediščine. Slapove sestavlja več kot 275 kaskad, ki ustvarjajo enega najbolj osupljivih slapov na svetu, ki v višino meri 80 metrov. Tam boste našli kar tri različne možnosti prenočevanja v hostlih: Iguazú Falls Hostels, Hostel Inn Iguazú in Marcopolo Inn Iguazú.
 
Prav tako pa morate v Argentini obiskati Los Glaciares National Park, ki velja za pokrajino naravne lepote, z grobimi gorami, ki se strmo vzpenjajo in so prekrite z ledeniškimi jezeri. Pokrajina se nahaja v Patagoniji. Tukaj je mogoče videti tudi nekaj ledenikov, ki še vedno napredujejo ter so svetovna redkost. Pri vsem tem pa se lahko udobno namestite v prenočiščih Calafate Hostels ali Marcopolo Inn Calafate.
 
Če potujete proti severu boste naleteli na Quebrada de Humahuaca, če sledite Camino Inca po dolini reke Rio Grande. Razteza se 155 kilometrov in je polna osupljivih kulturnih zakladov, kjer so skupine lovcev in nabiralcev živele že pred 10.000 leti, veliko preden so se sem naselili Inki. Tukaj so se odvijali tudi boji za neodvisnost od španske krone v 19. in 20. stoletju. Prenočite pa lahko seveda v izjemnih hostlih El Sol Hostel De Humahuaca, Flor de Maimará and Malka Hostel.
 
Poleg teh neverjetnih destinacij pa Argentina seveda ponuja še mnoge druge zanimivosti, kot je Jesuit Block, kjer stoji San Ignacio Hostel, eno izmed najpomembnejših paleontoloških najdišč na svetu v Ischigualasto in nacionalnem parku Talampaya, kjer se nahaja tudi Valle de la Luna Hostel. Lahko pa greste na polotok Valdés, kjer vam je na voljo El Gualicho Hostel. Če torej res želite okusiti izkušnjo hostlov ter si ob tem ogledati svetovne znamenitosti, potem morate na vaš seznam držav želja zagotovo napisati Argentino.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava