Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vodič po Ebeltoftu - Danska

Vsebina
Mestece Ebeltoft upravičeno naraste iz običajnih 6.000 prebivalcev na 60.000 tekom poletja.

Ležerno mesto južnega Djurslanda, ki ga imenujejo tudi nos Danske, je ena izmed posebnih znamenitosti dežele. Ebeltoft je center pokrajine Djursland, s svojo staro mestno hišo, fregato Fregatten Jylland in prekrasno naravo Mols Bjerge ter okolico Ebeltoft Vig in Kalø Vig, da nekaterih najlepših plaž Danske sploh ne omenjamo, predstavlja izjemno raznoliko pokrajino in turistično destinacijo.



Kje prenočevati v Ebeltoftu

Danhostel Ebeltoft ponuja odlično prenočitev za vaš obisk Ebeltofta. Na novo obnovljen hostel ponuja odličen pogled na zaliv Ebeltoft, iz hostla pa vodi tudi pot proti staremu delu mesteca Ebeltoft, ki ponuja prijetne ulice, trgovinice, kavarnice, spomenike in druge zanimivosti, ki vam garantirajo nepozaben obisk. Ob svoji restavraciji Danhostel Ebeltoft gostom ponuja tudi kuhinjo, za prosto uporabo, kamin, knjižnico, več skupinskih in konferenčnih sob ter novo restavracijo, kar vam v kompletu zagotovi ugodno prenočevanje v Ebeltoftu.

S hostlom Ebeltoft upravlja športni center Ebeltoft, ki gostom omogoča uporabo bazenov na 400 kvadratnih metrih ter uporabo fitnesa. Hostel ponuja športna igrišča za profesionalno uporabo, zaradi česar je zelo priljubljen za športne klibe, športnike in aktivne družine, ki se odpravijo na počitnice.

Več podatkov o hostlu Danhostel Ebeltoft


Kaj si ogledati in kaj početi, ko obiščete Ebeltoft

Ree Park
Obiščite afriško savano, severno ameriško prerijo in južno ameriško pampo osrednje Danske. Ree Park - Ebeltoft Safari ponuja izjemne priložnosti spoznavanja živali s petih različnih kontinentov v prav posebnem okolju!

Ebeltoft Muzej
Muzej Ebeltoft pravzaprav sestavlja več posameznih muzejev iz mesteca in njegove okolice in tako je muzej leta 2007 iz imena Syddjurs spremenil ime v Museet. Muzej je bil ustanovljen že leta 1909 in ena večjih znamenitosti je tudi stara mestna hiša, ki je eden izmed simbolov Ebeltofta. Gre za najmanjšo mestno hišo na Danskem, ponuja pa tudi ogled zgodovine kraja, vključno s starimi ječami.

Fregatten Jylland
Največja lesena ladja na svetu je mirno zasidrana v pristanišči Ebeltoft, ki je bila popolno obnovljena in se nahaja na doku v Ebeltoftu. Ladja je velika frigata, ki jo obdaja muzej, kavarna, ladjedelnica lesenih ladji in lahka ladjica Fyrskib XXI. Na krovu Fregatten Jylland pa lahko prisluhnete škrišanju lesenih desk in ovohate les in katran. Ponudil se vam bo odličen pogled na zaliv Ebeltoft Vig ter hribovjem Mols Bjerge v ozadju.

Kalø Vig Slotsruin
Kalø je nekoč bil otok, a je sedaj polotok, ki ponuja neverjetno naravo ter čudovite ruševine gradu Kalø. Grad je bil najprej zgrajen leta 1313, ko ga je postavil Danski kralj Erik Menved, da bi nadziral ljudi tega območja ter se branil pred tujimi osvajalci. Najbolj znan gost tega gradu je bil Švedski kralj Gustav Vasa, ki je leta 1519 postal zapornik tega gradu. Vse to lahko tudi sami izkusite, če se sprehodite po gradu, pred katerim je veliko parkirišče.

Grenaa Strand (ena najlepših plaž v okolici Ebeltofta)
V okolici mesteca Ebeltofta je več lepih plaž, vendar je plaža Grenaa Strand, 7km dolga peščena plaža, ena najboljših. Grenaa Strand je bila izglasovana kot najboljša plaža leta 2006 z najboljšo infrastrukturo, najboljšim peskom, najboljšo vodo in najbolj prijazno za otroke.

Glass Museum
Ebeltoft je tudi Dansko središče steklarstva, najboljši način, da spoznate to obrt pa je obisk muzeja stekla Glass Museum Ebeltoft, ki ima v stalni zbirki znano kolekcijo mednarodne sodobne steklene umetnosti. Muzej je bil razširjen leta 2006 in v delavnici lahko vidite pihalce stekla pri delu, kupite pa lahko tudi umetnine tako danskih kot tujih obrtnikov.

Kattegatcentret (Spoznajte morske pse Kattegatcentret)
Le kratko vožnjo od Ebeltofta, lahko srečate poltretji meter dolge morske pse in veliko drugih eksotičnih rib v centru Kattegat Grenaa. Tukaj boste v steklenem tunelu lahko od blizu spoznali mnoge nenavadne živali, tako boste tudi le par centimetrov stran ob velikih morskih psov Kattegatcentreta. Tunel vas popelje skozi vodo in občutek imate da ste na dnu morja. Lahko pa tudi daste jesti tjulnjem, spite z morskimi psi ali pa sami izkusite divje in kamnite obale oceanariuma. 

Sorodni članki

Prijava