Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Hostel na otoku Ischia

Hostel Sole je odprl svoja vrata po temeljiti in natančni obnovi, ob kateri so uspeli zadržati osnovno arhitekturo prvotne vile ter jo hkrati preurediti v sodoben in udoben hostel. Hostel ponuja 61 postelj, ki so razporejene med eno, dve, tri ali štiri posteljne kombinacije, vključno z desetimi družinskimi sobami.

Vsebina
Gostom je na voljo restavracija – za zajtrk, kosilo in večerjo – ter popolnoma opremljeno kuhinjico za goste, skupaj z odprtim prostorom, ki služi kot jedilnica. 
 
Solarij, TV soba, varnostne omarice in shramba za prtljago so le nekatere izmet storitev, ki jih hostel ponuja. Osebje je na voljo da vam ponudi informacije ter pomaga organizirati turistične in naturalistične izlete. Recepcija je odprta 24 ur na dan in zagotavlja tudi spletno prijavo in check-in (po potrebi). 
 
Hostel se nahaja pred plažo Convent (ki nosi isto ime kot hostel), ter se ponaša s finim peskom in plitko vodo, zaradi česar je še posebej primerna za družine z malimi otroci. Del plaže je brezplačen, drugi pa ima še dodatne ponudbe za kopalce.
 
Cene hostla se gibljejo od 25€/noč, vključno z zajtrkom v štiriposteljni sobi. Kot promocijska akcija ob odprtju hostla pa na vse nočitve pred 31. julijem nudijo 10% popusta ter med 24. avgustom in 31. oktobrom  kar 20% popusta.

Lokacija

Convent je bila prva religiozna stavba, ki so jo pasijonski fratje postavili na otoku Ischia (leta 1931). Namenjen je bil usposobitvi samostojnega bivališča za redovnike, ki pridejo na otok izkusiti zdravilne kopeli izvirov otoka.
 
Hostel Sole ohranja tradicijo, ki so jo fratje pričeli na področju zdravstva, čeprav je sedaj del italijanske YHA zveze (neprofitne organizacije, ki promovira mladinski in trajnostni turizem), ki ima iste cilje kot trenutni župan Ischie Giuseppe Ferrandino, ki verjame, da ta hostel pomeni novo točko za razvoj mladinskega turizma na otoku.

Otok Ischia in občina Casamicciola

Ischia je največji otok v napolitanskem zalivu. Je vulkanski otok, ki je znan po svojih termalnih vrelcih, zato ga imenujejo tudi otok zdravja in večne mladosti.
 
V sedmem stoletju pred našim štetjem (ko je otok še nosil ime Pithecusa in je bil grška kolonija) so se njegovi prebivalci pred velikim vulkanskim izbruhom umaknili na celino in ustanovili mesto Cuma. Nato je otok osvojil Hieron, voditelj Sirakuz, ki ja otok vključil v verigo utrdb dolž celega zaliva (leta 322 pred našim štetjem), dokler ga niso osvojili Rimljani (ki so postali tudi redni obiskovalci kopališča Cavascura).
 
Ob prekrasnem morju pa Ischia svojim obiskovalcem ponuja tudi zeleno in slikovito pokrajino. V vsakem kotičku otoka je nekaj, kar lahko odkrijete in spoznate: od podvodnih kraterjev, preko kamnitih špičastih skal, do hribov lave in veliko zelene vegetacije.

Vasica Casamicciola

Vasica Casamicciola Terme (kjer se nahaja tudi hostel) je ugnezdena na severni strani otoka Ischia. Glavna turistična znamenitost kraja, pa je poleg obalne lokacije, tudi velika količina termalnih izvorov, ki so znani po svojih zdravilnih lastnostih.
 
Casamicciola Terme so velike 5.6km2 in ima okoli 7000 prebivalcev. Razteza se med 0 in 788 metri nadmorske višine ob vznožju gore Epomeo. Ischia prav tako gleda tudi vulkan Rotaro, ki ga obdajajo prelepi borovi gozdovi, skozi katere so bile speljane pohodniške poti (leta 2002), opremljene tudi s klopcami za počitek.
 
Vsekakor pa morate tudi obiskati vrtove zdravilišča Castiglione, ki je drugi termalni park otoka s skupno 10 termalnimi bazeni, ki jih napaja voda is izvirov Castiglione, ponujajo pa tudi naravno savno in zasebno plažo. 1956 je vasica Casamicciola spremenila ime v Casamicciola Terme, zaradi izvorov, ki se nahajajo na njihovem območju: Castiglione, La Rita in Piazza Bagni.
 
Srce Casamicciole je trg Piazza Marina, prijeten trg takoj ob pristanišču (drugi na otoku) ki ponuja pogoste prevoze do kopnega. Dolg in razširjen dok je odličen za (zlasti poletne) sprehode, ob njem pa se usidra tudi veliko različnih jadrnic in jaht.

Posebnosti

Se spominjate filma Kleopatra (kjer sta kot glavna igralca igrala Elisabeth Taylor in Richard Burton). V filmu so uporabili impresiven grad na otoku Ischia, kot ozadje spopada na reki Anzio (čeprav se v samem filmu nikjer niso omenili). Tekom snemanja filma se je režiser Mankiewicz odločil, da bi snemali na otoku, saj je videl prekrasne fotografije z otoka.

Kako priti na otok?

Otok je dobro pokrit z mrežo avtobusov, ki vas popeljejo na kateri koli del otoka. Tako z letališča Capodichino kakor centralne postaje Neapelj boste brez težav prišlo do otoka z ladjo na pomolih Beverello ali Massa.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava