Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Občutite energijo Niagarskih slapov

Vsebina

Mislim, da bi moral vsakdo obiskati Niagarske slapove vsaj enkrat v življenju; saj gre za ikonično lokacijo v Kanadi. Slapovi so izjemna atrakcija ob katerem koli letnem času; v novembru pa jih lahko obiščete brez pretirane množic, ki se tukaj zadržujejo v poletnih mesecih.

Če še niste bili tam in slapove poznate le s fotografij, mi verjemite, da s fotografij ne morete občutiti moči teh slapov, ki jih morate resnično obiskati in od blizu spoznati, da jih začutite. S slik ne boste mogli občudovati, kako kristalno čista je voda in kakšno modrino premore, ko hiti preko roba, ob katerem stojite tudi sami, v množici turistov. Zvrtelo se vam bo, ko boste gledali v globino ter si ne boste mogli misliti, da so zgodbe o ljudeh, ki so se spustili po slapovih in preživeli, resnične.
 

Ko prispete do slapov, boste imeli več možnosti, da si jih ogledate. Brezplačen in najbolj neposreden način ogleda je, da si jih ogledate od zgoraj. Tam se nahaja sprehajalna steza, ki omogoča dober ogleda na slapove in reko Niagara. Ob doplačilu pa lahko greste tudi za slapovi, kjer se lahko z dvigalom spustite skozi skalo in se ogledate kako se pred vami mogočni valovi lomijo na skalah. Pogled je neverjeten.

Na žalost ladjica »Maid of the Mist« od konca oktobra več ne vozi, tako da boste nanjo morali počakati do nove pomladi, vendar se poleti ne bi smeli skušati izogniti temu potovanju z ladjico. Že ko si oblačite pelerine se prične razburjenje potovanja, ki vas popelje tako blizu slapovom, kot je le mogoče.

Če bi hoteli zimski oddih, se lahko vedno podate na bližnji Clifton Hill. To je živahna ulica polna zabavnih kotičkov in restavracij, ki ponuja kar nekaj standardnega razvedrila. Če nič drugega, se lahko naslajate o izložbenih oknih, ki v svoji razsvetljavi spominjajo na prizorišče Vegasa.
 

November pa je začetek zimskega festivala luči: CAA Winter Festival of Lights, ki traja od 3. novembra do 31 januarja. Tedaj se Niagarski slapovi spremenijo v pravo zimsko čarovnijo, kjer se na preko 6km razprostira preko 3 milijone lučk. Vsak teden imajo tudi ognjemet, drsanje na prostem v bližini Slapov Podkvice, odlične praznične predstave po mestu, veliko koncertov in ostalih zabavnih dogodkov.

 
Prvega decembra bodo imeli na slapovih posebno prizorišče za Red Bull Crashed Ice, svetovno prvenstvo v smuku po ledu. Vsak, ki je dogodek že videl, bo vedel, kako velika zabava je to. Neverjetno vzdušje preplavi mesto in nekateri med najboljšimi hokejisti se spustijo v skupinah po štiri po ledeni ploskvi. Dovoljeno je (skoraj) vse! Bi vam bilo to všeč? Rezervirajte svoj zimski izlet v HI-Niagara Falls Hostel ter povprašajte za posebno ponudbo Red Bull Crashed Ice: $50 za dve noči v skupinski sobi, ali $100 za dve noči v zasebni sobi.

Sorodni članki

Prijava