Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostel v Namibiji

Vsebina

Namibia je znana tudi kot »nasmeh« na obrazu Afrike. Nahaja se na jugozahodu celine in je med najbolj edinstvenimi, čistimi in dobro organiziranimi deželami Afrike, ki vabi, da jo raziščete.

Nekoč znana kot Nemška Jugozahodna Afrika, s prestolnico Windhoek, ki se nahaja v središču države in je vstopna točka v državo s približno 220.000 prebivalcev (kar bolj spominja na veliko podeželjsko mesto) je lično urejena prestolnica.

Uradni jezik je angleščina, vendar dnevni tisk izhaja tako v angleščini, nemščini kot lokalnem jeziku afrikaans. Mesto v sebi kombinira domačo kulturo Afrike, zahodno organiziranost, široke razsvetljene ulice, prelepo nemško arhitekturo s preloma stoletja, izvrstne restavracije, ugodne trgovske centre ter cel kup uličnih stojnic in obrtniških delavnic, kakor tudi sodobni umetniško obrtni center, ki je v neposredni bližini hostla Chameleon Backpackers.  Opazujete lahko celo, kako razrežejo diamant in ga brusijo, česar ne morete doživeti kjerkoli v svetu!

Ena glavnih znamenitosti je nacionalni park Etosha, ki pokriva 22.500 kvadratnih kilometrov pristne divje Afrike ter je domovanje mnogim vrstam živali, med katere spadajo tudi veličastni sloni, levi, leopardi, črni in beli nosoroge, oriks, kudu, karakal, lisica z netopirji ušesi, šakal ter preko 300 vrst ptic. Park je bil ustanovljen že leta 1904, kot zaščiteno območje ter se razvijal in širil zaščiteno območje do leta 1960. V Etoshi so trije veliki turistični campi z odlično urejeno infrastrukturo in vodnimi rezervoarji.

Naslednja stvar, ki jo morate obiskati, je Swakopmund, znan tudi kot namibijsko pustolovsko igrišče, ki se nahaja ob osrednji južni obali pri puščavi Namib v nacionalnem parku Skeleton Coast. Swakopmund lahko zadovolji vsakovrstne okuse, saj se lahko udeležite padalstvu v dvoje, kolesarjenju po peščenih sipinah, deskanje na pesku, veslanju ali jadranju v zalivu Walvis Bay, ali pa spoznavate lokalne navade ter se pri obedu pridružite družini domačinov na ogledu mesteca in okolice.

Nenazadnje pa je vreden obiska tudi Sossusvlei, ki se nahaja znotraj 5 milijonov hektarjev velikega nacionalnega parka Namib Naukluft, kar je tretje največje zaščiteno območje v Afriki, kjer najdete stolpe sipin rdečega peska. Puščava in peščene sipine so čudesno in umirjeno področje, katerega mora izkusiti vsak obiskovalec, ki ga pot zanese v Namibijo.

Chameleon Backpackers hostel se nahaja v prestolnici Windhoek ter ponuja lastno nastanitev, kratke safari oglede vseh omenjenih krajev, ki si jih preprosto morate ogledati, ter ponuja 10% popusta za člane HI, ki se rezervirajo preko njihove facebook stran, ali preko spletne strani www.chameleonsafaris.com. Safari ogledi so primerni za vse starostne skupine ter imajo omogočeno polno nastanitev (ni potrebno campiranje)!

Vpišite vašo HI člansko številko za popust in uživajte v 3-7 dnevnem safariju katerikoli teden v letu.

Se vidimo na safariju!

Sorodni članki

Prijava