Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Skriti biseri Slovenije

Projekt “European Destinations of ExcelleNce” (Evropske destinacije odličnosti) ali krajše EDEN je zasnovala Evropska komisija v skladu z usmeritvami evropske turistične politike. Cilj projekta je usmeriti pozornost na vrednost, raznolikost in skupne značilnosti evropskih turističnih destinacij ter promocija destinacij, kjer je cilj gospodarske rasti zastavljen tako, da zagotavlja družbeno, kulturno in okoljsko trajnost.

Vsebina

V Sloveniji smo se za projekt EDEN odločili z namenom, da identificiramo in nagradimo najbolj trajnostne oz. zelene destinacije, ki se ravnajo po načelih okoljske, družbeno odgovorne in kulturne trajnosti, ter tako spodbudimo njihov nadaljnji razvoj.

Obiščite EDEN destinacije in odkrijte skrite bisere Slovenije!

Tokrat vam predstavljamo Dolino Sočo, Evropsko destinacijo odličnosti v letu 2008

Šege in navade, neštete oblike znanj in verovanj, zgodovinska zavest ter geografska obzorja, bajeslovje in ljudska ustvarjalnost, tradicionalne spretnosti ter obrti – toliko različnosti se skriva v nesnovni dediščini! Privlačna območja Evrope, ki znajo te neotipljive, a tako žive posebnosti vpletati v izvirna turistična doživetja, so se leta 2008 potegovala za naziv Evropska destinacija odličnosti. V Sloveniji je bila dobitnica prestižnega naziva DOLINA SOČE s svojimi drugačnimi in miroljubnimi zgodbami.

Mogočna TRDNJAVA KLUŽE je vsako pomlad prizorišče ZGODB SOČE: družabnega oživljanja nekdanjih dni v dolini reke Soče od etnoloških posebnosti do ostalin dediščine krute vojne.
 
Zgodbe vabijo na Pot miru, ki povezuje lepote narave s spomini na 1. svetovno vojno in na Soško fronto. Miroljubno sporočilo odmeva med alpskimi vršaci nad smaragdno reko do vseh kotičkov TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA. Kdor prehodi Pot miru od Loga pod Mangartom na Bovškem do Drežnice na Kobariškem in do Mengor na Tolminskem, zaveze miroljubnosti zagotovo ne pozabi! Eno med najbolje ohranjenih območij Evrope je privlačen cilj pohodnikov, kolesarjev, ljubiteljev vodnih športov (kajakaštvo, rafting, soteskanje), ribičev, planincev in športnih plezalcev, padalcev, smučarjev ter drugih iskalcev aktivnega oddiha.

Ne zamudite

Pravljične lepote reke Soče, Triglavskega narodnega parka s posebnostmi alpskega sveta, Doživetij zgodb Soške fronte po Poteh miru!

Več na spletni strani www.dolina-soce.si .

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava