Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odkrijte šarm nemških romantičnih mest

Vsebina

Odkrijte zgodovinske gradove, slikovita mesta in srednjeveški šarm nemških romantičnih cest.

Romantična cesta Nemčije je med najbolj priljubljenimi turističnimi potmi. V srednjem veku je povezovala osrednjo in južno Nemčijo.

Danes je to 350km dolga pot, ki se vijuga med idiličnimi vasmi in impresivnimi kulturnimi krajinami in vas vodi preko mesteca Füssen, preko Augsburga, Donauwörtha, Dinkelsbühla, Rothenburga na reki Tauber, pa vse do Würzburga.

Füssen

Ko se približujete Füssnu, vas bo takoj očaral pogled na gradove. Neuschwanstein in Hohenschwangau sta neverjetni zgradbi, ki se nahajata v gorovju, ki jim zagotavlja pravo pravljično okolje.

Jugo-zahodno od gradov se morsko modra voda vije med Alpami in njihovimi globoko zelenimi gozdovi, kar jim dalje neverjetno idilično podobo.

Odkrijte pravljični svet in se nastanite v hostlu Füssen, ki je odlično izhodišče za raziskovanje te izjemne pokrajine.

Augsburg

Kakšnih 100km severno od Füssna se lahko navdušujete nad zgodovinskimi ulicami Augsburga. To je tretje najstarejše mesto v Nemčiji, ki je polno prijetnih kavarnic, gostilnic in barvitega mestnega življenja. Preživite popoldan v lutkovnem gledališču Augsburg, obiščite Brechtovo hišo, ali pa rojstno mesto Leopolda Mozarta.

Augsburg prav tako ponuja mnogo posebnih ponudb, vsako zimo pa gosti enega najstarejših božičnih sejmov v Nemčiji.

Odlično izhodišče je hostel Augsburg, ki je le 5 minut stran od centra.

Rothenburg na reki Tauber

Nadalje ob vaši poti na sever boste prišli do mest Donauwörth in Dinkelsbühl, preden pridete do pravega zgodovinskega bisera: Rothenburg na reki Tauber.

Za razliko od drugih mest, je prav zares srednjeveško, saj je ostalo skoraj nedotaknjeno v zadnjih nekaj stoletjih. Pomislite na impresivno mestno obzidje, mestna vrata s stražnimi stolpi, tlakovanimi cestami in starimi lesenimi hišami.

Še ena posebnost mesta je, da je tam božič vsak dan v letu! Trgovinice in muzeji vas bodo razvajale z drobnarijami preko celega leta.

Če želite zares izkusiti ta srednjeveški čudež, se oglasite v hostlu Rothenburg na reki Tauber.

Würzburg

To univerzitetno mesto se nahaja ob reki Majni in vas bo prevzelo s svojim Frankovskim šarmom. Würzburg ima bogato umetniško in kulturno zgodovino, skupaj z mnogimi zasebnimi gledališči, kjer se odvija tudi največji festival afriške kulture v Evropi.

Prenočite v hostlu Würzburg, ki je opremljen v nekdanjem mestnem ženskem zaporu.

 
 
Obiščite HI Nemčija ali hihostels.com, da rezervirate katerikoli hostel v Nemčiji.

Sorodni članki

Prijava