Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari, ki jih lahko počnete v Italiji

Izvrstna hrana, svetovne znamenitosti in center mode… to so le nekateri od razlogov, zakaj se splača obiskati to državo s tem da sladoleda ali kave še niti omenili nismo. Iz vseh por Italije se cedi sofisticiranost. Tukaj pa je deset stvari, ki jih lahko počnete.

Vsebina

1. Fantastične Firence

Prestolnica romantičnosti je izjemno mesto za obiskati ga. Sprehodite se po ulicah, polnih umetnikov in kavarnic, kjer je na voljo tudi odlična hrana. Mesto ima tudi mnogo zanimivih muzejev in cerkva, ter dva hostla, ki nudita odlično nastanitev.

2. Za ljubitelje filmov

Beneški filmski festival, ki traja koncem avgusta in začetkom septembra je eden najboljših trenutkov, da si ogledate to mesto. Mesto ponuja tudi ogromno zgodovinski zgradb. Prespite v beneškem hostlu na otoku Guidecca in ne pozabite na vožnjo z gondolo!

3. Romantičen Rim

Rim je kar prepoln svetovnih znamenitosti, vključno s kolosejem, vodnjakom Trevi in španskim stopniščem – kaj še torej čakate? Hostel Zargarola je le 30 minut stran od mesta in vam zagotavlja možnost za počitek po napornem dnevu odkrivanja prestolnice.

4. Vatikan

Obiščite najmanjšo državo sveta, ko ste že tukaj! Sprehodite se po centru Rima preko mostu Ponte St. Angelo ter obiščite Vatikan. Znova je hostel Zargarola hprimerna nastanitev za vaš podvig.

5. Prestolnica mode

Milano je svetovno znan dom italijanske mode. Tukaj lahko kupujete do onemoglosti, se zabavate celo noč in opazujete stilsko urejene trge. Hostel Piero Rotta je odlično postavljen, tako da je le 10 minut stran od centra.

6. Obiščite starodavno Italijo

Turisti množično drvijo v Neapelj, da bi si v bližini ogledali slavni z vulkanskim pepelom pokrit Pompeji, ki je izginil z obličja sveta leta 79. Iz hostla Naples boste brez težav spoznali za zakriti del zgodovine.

7. Ne pozabite Sicilije

Ta lep in malo divji otok se nahaja pod špicem italijanskega škornja. Gorata pokrajina je odlična za pohodništvo. Hrana pa je sestavljena večinoma iz morskih specialitet. Hostel Il Castello se nahaja v samem srcu baročnega mesteca Noto.

8. Neverjetna Sardinija

Obiščite Sardinijo v najtoplejšem mesecu – avgustu – ko je vreme preprosto prekrasno. Obiščite otok, plavajte, jadrajte, surfajte, plezajte… Hoste Cagliari je v centru starega mesta in med mnogimi gostilnicami, ki ponujajo tradicionalno hrano.

9. Dih jemajoča Siena

Obiščite neverjetno konjsko dirko Siena Palio, ki jo poleti dvakrat priredijo (2. julija in 16.avgusta). V dirko je vključena cela procesija in metalci zastav. Zmagati je velika čast, ki privablja ljudi s celega sveta. Hostel Tavarnelle v Firencah je le 30 minut stran.

10. Uživajte ob jezeru Como

Jezero Como je med najbolj umirjenimi deli Italije, ter odličen za boj proti stresu. Hostel Menaggio se nahaja na obrežju in odličen, če si želite pozabiti na tegobe in stres vsakdana. PA še Švicarska meja je čisto blizu!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava