Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Studenčnica

Vsebina

Na priloženem zemljevidu je z rdečo barvo označena pešpot, z modro pa kolesarska pot.

Začnemo pri Jožefovem studencu (slika levo zgoraj), nadaljujemo pa v smeri cerkve SV Jožefa (slika desno zgoraj), po Obrežni in Občinski ulici do Limbuške ceste 52, kjer dobimo žig, ki je potrdilo o opravljeni poti. Na križišču Limbuške in Pekrske ceste nadaljujemo do Korbunove ulice, do vznožja Pekrske gorce, pa mimo kapel do cerkvice na vrhu. Po južnem pobočju se spustimo na cesto Na gorco, po njej do Lackove ceste, v smeri Peker do pošte, skozi naselje Žablja vas po ulici Drine Gorišek, do Limbuške ceste. Prečkamo Limbuško cesto in železnico, vse do Limbuškega nabrežja. Nadaljujemo ob vznožju reke Drave, v smeri toka, do opuščenih železniških tirov (slika levo spodaj), ki so nekoč oskrbovali hidroelektrarno. Ob ograji obidemo hidroelektrarno in prečkamo Obrežno ulico, nadaljujemo ob Dravi, mimo znamenitega Vigvama (slika desno spodaj) pod Koroškim mostom, do izhodiščne točke (Jožefov studenec).

Pot z zmerno hojo uro traja približno tri ure, lahko pa jo prehodite postopoma, del poti, za delom. Pričnete lahko kjerkoli v označenem krogu in jo tudi več krat prehodite.

Ob zaključku nam na naš E-mail naslov sporočite vaše podatke in datum opravljene peš ali kolesarske poti, vaše mnenje in morebitne predloge v zvezi s potjo.

Po prehojeni poti boste hitro ugotovili naravno danost, določene znamenitosti, nesnago, ki jo nevestni občani odmetavajo v naravo in z občudovanjem naravnanih danosti boste obogatili svojo osebnost.

Čez nekaj časa bomo organizirali žrebanje in pohodnike nagradili z primernim darilom.

Informacije:
e-mail:
janez.sauperl@siol.net
gsm: 041 40 96 53

Sorodni članki

Prijava