Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel BRKINI

Vsebina

Na Brce, ki so le 4 km oddaljene od Ilirske Bistrice, se pripeljete po asfaltni cesti. Vasica šteje le 10 hiš in ima nekaj več kot 30 prebivalcev ter leži na vzhodnem obronku Brkinov, na jugu Slovenije.

Hostel Brkini nudi 16 ležišč v treh ločenih apartmajih. V vsakem se poleg spalne sobe nahaja tudi kuhinja, dnevna soba s televizijo s satelitskimi kanali, kopalnica s tušem in balkon oziroma terasa. Objekt je bil nekdaj stara kmetija, ki so jo lastniki prenovili s tem da so še vedno ohranili nekatere zgodovinske elemente kmečke hiše, kot je na primer črna kuhinja.

Okoliški gozdovi in polja so idealni za ježo s konji. Latniki imajo poleg hostla na domačiji tudi Lipicance, bokse za konje in ograjeno jahališče, kjer vam pod strokovnim vodstvom nudijo tečaje jahanja za izkušenejše jahače.

Poleg tega je pokrajina Brkinov in Snežniških gozdov idealna tudi za izlete, pohodništvo in kolesarjenje. Če radi planinarite, se lahko povzpnete na enega od bližnjih vrhov Snežnika (1796 m), Kozleka (997 m), Slavnika (1028 m) ali Nanosa (1262 m). V neposredni bližini hostla si lahko privoščite ribolov v reki Reki ali umetnih jezerih Mola in Klivnik. Zaradi bližine morja, ki je oddaljeno približno 25 km, pa se lahko v poletnih mesecih kopate v Kvarnerskem zalivu.

V hostlu Brkini vam nudijo številne informacije o največjih slovenskih znamenitostih kot tudi o naravno-kulturnih znamenitostih v občini Ilirska Bistrica in njeni bližini. Brkini se ponašajo z naravno pridelano hrano, domačim pršutom, češpljevim žganjem in drugimi brkinskimi specialitetami, ki jih boste imeli priložnost okušati med svojim bivanjem v hostlu Brkini.

Sorodni članki

Prijava