Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari vrednih ogleda v Vancouvru

Dobrodošli v Vancouvr. Veseli nas, da ste prispeli. Naj vas najprej povprašam, kateri mestni hostel vam najbolj ustreza? Ne glede na izbiro, ste dobro izbrali, ko ste se odločili za naše mesto. Poglejte ponudbo dejavnosti, ki se nahaja na oglasni deski. Na njej najdete mnogo dejavnosti za tekom dneva in tekom noči, ki se odvijajo v mestu. Prosimo, da se nam pridružite na zabavi. Na recepciji si vzemite vaš izvod načrta mesta, saj ga boste potrebovali za pustolovščino, ki jo bom pravkar predlagal.  Morda pa še niste prispeli, tedaj pa si snemite elektronsko verzijo načrta s strani turistične pisarne Vancouver. Vedite pa, da so nekatere dejavnosti pogojene z letnim časom.

Vsebina

1. Gorovja severne obale

Gorovje je lepo tekom vsega leta. Obožujem svež gorski zrak gora Seymour, Grouse in Cypress, ki vse omogočajo odlične pogoje za pohodništvo poleti in krasno smučanje/bordanje pozimi. Lahko si izposodite oblačila in opremo za smučanje. Vse tri gore ponujajo izjemne razglede, ki vam bodo zaprli dih. Na gori Grouse živita dva rešena grizlija: Grinder in Coola, odličen način, da si ju ogledate pa je medvedja kamera: Grouse Mountain Bear Cam. Pozimi spijo v posebej pripravljenih brunaricah. Goro Cypress pa morda že celo poznate! Tukaj je potekalo tekmovanje v prostem spustu na smučanju tekom zimskih olimpijskih iger 2010.

2. Viseči most Capilano

Most preko kanjona reke Capilano v severnem Vancouvru je dolg 136 metrov in se vzpenja 70 metrov nad kanjonom. Na voljo pa so vam tudi pustolovščine v vrhovih dreves, kjer greste iz krošnje v krošnjo po visečih mostovih – nekateri so celo 30 metrov nad tlemi. Na novo so uredili tudi pohod po klifih, kjer po različnih visečih poteh spoznate granitne klife nad reko Capilano v še neraziskanem delu parka. Pridružite se Eriku Graffu, ki je leta 2011 dobil svetovno nagrado gostitelja, ki jo podeljuje BC Tourism Industry.  Erik vam nudi izvrstne pohode po severni obali tako poleti kot pozimi.

3. Otok Granville

Otok Granville je odličen oddih za preko popoldneva. Z veseljem se odpravljam na javno tržnico ter raziskujem različne vrste hrane, ki jo ponujajo. Včasih se je na tem otoku prav težko odločiti, kaj bi izbrali za kosilo. Na otoku je tudi veliko kmečkih trgovin, stojnic in trgovinic. Če želite še kakšno doživetje, lahko obiščete tudi gledališko skupino, ali se podate v varilnico piva – kjer lahko seveda pivo tudi pokusite. HI Vancouver ponuja oglede otoka Granville tekom celega leta, ki je poznan tudi kot otoška oaza sredi Vancouvera.

4. Pacifiški center in Metrotown

Nakupujte dokler vam ne pojenjajo moči. Zavedam se, da nimate vsi radi narave. Napotite se torej na podzemsko nakupovanje v trgovskem kompleksu Pacific Centre. Ne izpustite »posebne ponudbe« versačijeve mode, ki je bila zasnovana posebej za trgovine H&M. Obiščite Applovo trgovino, kjer lahko dobite najnovejše aplikacije. Popeljite se s podzemno železnico za 20 minut, da pridete do Burnabya, kjer boste uživali v drugo največjem nakupovalnem središču v Kanadi. Prav lahko se boste izgubili v Metrotownu, sj je res tako velik! Osebno mi je najbolj všeč Disneyeva trgovina. Tam prodajajo celo prave muppetke!

5. BC Place

BC Place in Rogers Arena sta glavni kulisi za športna dogajanja. Torej, če niste ravno pripravljeni za najtežje in skoraj samomorilske proge Cypress Mountain, ali ne želite plezati po goščavah Capilana, lahko tudi v mestu uživate v športnih dejavnostih: na voljo vam je hokej ekipa iz Vancouvera – Canucks, ki gostijo različne ekipe v Rogers Areni. Tukaj je bil tudi olimpijski turnir v moškem hokeju. Lahko pa kupite tudi letne karte za tekme ameriškega nogometa ekipe BC Lions, ki igrajo na prenovljenem stadionu BC Place – kjer je bila otvoritev in sklepna prireditev olimpijade 2012. Poleti ponujamo tudi karte za oglede tekem naše baseball lige. V hostlu HI Vancouver vam bodo razložili tudi vsa pravila omenjenih športov ter vas popeljali v areno ali stadion. Uživajte v pivu, dokler gledate tekmo.

6.  Kitajska četrt in vrt Sun Yat Sen

V Vancouveru je največja in najbolj zgodovinska kitajska četrt vse severne Amerike. Tukaj najdete tradicionalne restavracije, prodajalne vzhodnjaških zdravil in čajnice. Okrepite se v restavraciji pomorske hrane po kitajsko. Samo da veste: Kitajska vrata so darilo ljudske republike Kitajske, ki jih je podarila mestu po svetovni razstavi Expo 1986. Vrt Sun Yat Sen je bil proglašen za najboljši mestni vrt na svetu v reviji National Geographics. Ko smo že pri najboljših: revija Roling Stones je razglasila, da je Jimi Hendrix bil najboljši kitarist sveta. Le malokdo ve, da je poletja preživljal prav pri nas. Njegov oče je bil iz mesta Seattle, Jimi pa je poletja preživljal z babico v restavracijah v kitajski četrti. Tukaj je tudi manjše svetišče postavljeno njemu v čast.

7.  Kitsilano

Kitsilano je moja najljubša plaža v mestu. Tukaj je kondicijo vzdrževal igralec Hugh Jackman, ki je tukaj tekel in se kopal. Lahko pa si privoščite tudi partijo tenisa, košarke ali odbojke na mivki. Plaža je primerna tudi za piknike in žar. Poleti je tukaj ogromno ljudi, ki se prihajajo sončiti. Takoj zraven pa je park Vanier. Lansko poletje sem tukaj užival v velikih porcijah brezplačne ribe, tekom festivala roza lososa. Pozimi sicer ni tako živahno, a vseeno se lahko sprehajate po plaži ali uživate v slanem morskem zraku. Tekom celega leta pa lahko od tod opazujete, kako se sonce počasi okopa in odpravi spati na eni izmed desetih najlepših plaž sveta v reviji National Geographics.

8. Botanični vrt VanDusen

Vrtovi obsegajo 22 hektarjev in prikazujejo eksotične rastline zbrane z vsega sveta. Nov center za obiskovalce je zgrajen v obliki orhideje in vas vabi na obisk. Obiščete lahko tudi vrtno trgovino, restavracijo, labirint, majhen slap in veliko neverjetnih cvetnih gredic. To je pravo zen zatočišče v središču mesta. Tam se jaz osebno sproščam. Ko se sprehajam med ribniki ali skozi gozd bambusa se vedno počutim sproščeno in veliko bolje kot v mestnem vrvežu. Z malo sreče boste celo videli divjega kojota! Sprehodite pa se tudi skozi zen kamniti vrt. Obiščete pa lahko tudi botanični vrt VanDusen.

9. Univerza britanske Kolumbije (UBC)

Zakaj vam priporočam ogled univerze kot turistično znamenitost??! To ni toliko šola, kot vse ostalo, kar ponuja študentski kampus, ki vključuje Botanični vrt UBC s široko ponudbo rastlinja. Prav tako lahko tam vidite posebej oblikovano sprehajališče med drevesi, kjer so med krošnjami mali viseči mostovi (po katerih je težje hoditi kakor v Capilanu).  Tukaj se nahaja japonski vrt Nitobe, ki ponuja pravi kalejdoskop barvnih koi ribic. Na kampusu se nahaja tudi antropološki muzej, ki je mednarodno priznan zaradi zbirke domorodnih umetnin.  Obiščete pa lahko tudi nacionalni muzej zogodivne lepote, ki razstavlja primerke na preko 5.000m2. Oglejte si učne laboratorije in največje okostje sinjega kita v Kanadi. Na kapusu so celo plaže, po katerih se lahko sprehajate – če želite tudi oblečeni – kot sta Locarno in Španske brežine.

10. Park Stanley

Park zajema nekaj preko 400 hektarjev površine urbanega parkovskega polotoka znotraj mestnega jedra. Vsakoletno ga obišče okoli 8 milijonov ljudi. V dolžini skoraj devetih kilometrov, ga obdaja tlakovan morski zid, ki ga okoli poltretjega milijona pešcev, kolesarjev, kotalkarjev… letno obvozi. Tukaj lahko vidite veverice, rakune, kojote, orle in razne druge živali. Obiščete lahko tudi akvarij, miniaturno železnico, štiri restavracije, starinski gozda ali dve plaži. Poleti obiščite tudi domorodsko vasico Klahowya, kjer boste spoznali kulturo, kulinariko in umetnost staroselcev. Pridružite se nam poleti v skupini HI Vancouver za vodene oglede parka, ter se z nami podajte na kolesarjenje po morskem zidu.

Sem kaj spregledal? Toliko vsega je namreč. V časopisu The Georgia Straight boste venomer našli informacije o glasbenih in gledaliških predstavah. Aprila se skupina ColdPlay vrača v Vancouver. Preprosto morate priti, da začutite mesto. Uživajte v hostlu. Povejte nam, če vam lahko kako polepšamo bivanje pri nas.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava