Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pustolovsko potovanje po Keniji

Vsebina

Mnogi mladi še vedno ne vedo, da potovanja niso le za starejše, upokojene in bogate ljudi. Prav zato smo pripravili drugačen pustolovski program, pisan na kožo mladim popotnikom. Ti ne bodo organizirani le, kot smo jih že opisali na spletu, temveč bodo nudili možnost sprotnega prilagajanja glede na sposobnosti posameznega popotnika. Pri naši zvezi se zavedamo, da je lahko potovanje zabavno, poučno, rekreacijsko in namenjeno ustvarjanju socialnih stikov – kot se to običajno zgodi preko prostovoljstva.

Da bi ustregli čim večjim potrebam mladih popotnikov, se program posebej prilagaja vsem oblikam in željam popotnikov. Vse to pa so nadgradnje, ki dopolnjujejo osnovno željo mladih po spoznavanju sveta in prav zato ponuja Hostelling International mladim potovanja po vsem svetu.
 

Izbranih je nekaj krajev, ki slovijo po vsem svetu, kot pustolovske ali romantične počitnice, kjer ponujamo od kempiranja, planinarjenja, pa vse do safarijev. Vzhodna Afrika je znana, da ponuja izkušnjo divjine z udobjem in varnostjo doma. Hostling mreža Kenija vam zagotavlja varno in žepu prijazno raziskovanje Vzhodne Afrike.

Obiščite HI Kenija  ali hihostels.com, da rezervirate Nairobi hostel in katerikoli hostel v Keniji.
 
Ko govorimo o najbolj priljubljenih in živahnih delih Kenije, so to udarne lokacije:
1. Amboseli National Park,
2. Masai Mara National Reserve,
3. Samburu National Reserve.
 
V Tanzaniji je nato še: Serengeti National Reserve, Tarangire National Park, Ngoro Ngoro Crater Conservation in Lake Manyara National Park.
 
 
Kenya Youth Hostels Association
Ralph Bunche Road, PO Box 48661
Nairobi, KENYA
Tel.: (254) (20) 723012
Fax.: (254) (20) 2738046
E-mail:
info@yhak.org
www.yhak.org
 

 
Amboseli National Park

Glavne znamenitosti parka so:

1. Izjemen pogled na Kilimanjaro & Mount Meru
2. Ohranjena kultura Maasaï
3. Velike črede slonov, črnih nosorogov in preko 400 vrst ptic
4. Izviri, mokrišča in vodnjaki polni vode vso leto.

Amboseli je ravninski del na jugu Kenije. Tukaj je zbrana neverjetna lepota narave, zaradi česar se turisti izjemno navežejo na Kenijo. Večina obiskovalcev parka se vedno znova vrača sem.

To je tudi med najboljšimi kraji v Keniji, za opazovanje slonov, prav tako pa boste srečali zebre, gnuje, nilske konje, bufale, hijene, žirafe, gazele, leve in leoparde… v severnem delu parka pa lahko vidite redke gerenuk in orikse. Večina sesalcev se zadržuje v okolici mokrišč in se proti večeru umakne proti hribom. Ptičjih vrst pa boste lahko našteli preko 400.    

Podzemne vode Kilimanjara tvorijo mokrišča in močvirja poraščena s cipresami in papirusom ter zagotavljajo vodo za živali preko celega leta.

Izjemen občutek je, ko uspete fotografirati slone, ki se hranijo s svežo močvirno travo s Kilimanjarom v ozadju. Če želite to doseči, pa boste morali vstati kar zgodaj, saj se dopoldne mogočna gora zavije v oblake, tudi če je vse naokrog jasno in brez oblačka. Profesionalni vodič vas popelje tudi do glavnih močvirji Amboseli Ol Tukai v času, ko pridejo zajtrkovati sloni. Vzelo vam bo sapo, ko jih boste zagledali in fotografirali ter si privoščili piknik s hladno pijačo. V prilogi si lahko ogledate popoln program ponudbe.

PROGRAM


 
Masai Mara

Masai Mara je prav neverjetna znamenitost Kenije, kjer lahko od blizu spoznate divje živali. Velikokrat je prejela že tudi razne nagrade. Vsakoletna migracija divjih živali skozi Maasai Maro prikazuje naravni krog življenja, kako se obnavljajo pokrajine v Vzhodni Afriki.

Najboljši čas za obiskati Maro je čas velikih migracij. Ko boste slišali trope, kako se približujejo, s svojimi globokimi, grmečimi zvoki kopit in divjimi živalskimi kriki in rjovenji, vam bo to spremenilo življenje.

Veliko jih utone, ko skušajo prečkati reko Mara, ali jih odnesejo močni tokovi. To prečkanje privabi tudi velike krokodile, ki vsako leto čakajo na to potujočo pojedino. Do septembra pridejo črede do svojih destinacij in se razprostrejo po Mari, da se pasejo.

PROGRAM


Samburu National Reserve

Ta rezervat vrvi z življenjem, kjer je mnogo redkih vrst, od sive zebre, somalijskega noja do gerenuka in oriksa. Te živali imenujejo tudi Samburuških pet.

Obiskovalci si lahko privoščijo veliko aktivnosti, med svojim bivanjem v rezervatu: vožnja za živalmi, opazovanje ptic, divji zajtrk, sprehodi v naravi, rafting (odvisno on nivoja reke) in spoznavanje kulture Samburu.

Kot zaščiten rezervat pa lahko tu seveda vidite tudi velikih pet: slona, leva, leoparda, bufala in nosoroga. Velikokrat boste videli tudi geparda, lahko pa vidite tudi korije, ki veljajo za največje leteče ptice na svetu.

PROGRAM

Sorodni članki

Prijava