Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje po Bolgariji

Dežela raznolikosti in pustolovščin

Bolgarija je majhna a zelo slikovita in gostoljubna država na jugovzhodu Evrope. Prelepe pokrajine, visoke gore in peščene plaže pomenijo, da je država pravi raj za turiste. Vsako leto ta država privabi veliko število turistov, saj ima raznoliko naravno ponudbo, kakovostno nastanitev, prijazne ljudi in dostopne cene. Zato večina Bolgarov s ponosom pohvali svojo državo kot najprivlačnejšo turistično destinacijo v regiji.

Vsebina
Težko je opisati vso ponudbo, ki jo tujcem ponuja Bolgarija, vendar je nekaj takšnih, ki jih zagotovo ne smete izpustiti.
 
Črnomorska obala je eno najbolj znanih poletnih počitniških središč s širokimi peščenimi plažami, popolnim vremenom in celo plejado zabave za vse starosti. Večja letovišča privabijo ogromno število turistov iz vse Evrope, ki pridejo sem zaradi tople vode, bogatega nočnega življenja in odlične urejenosti.
 
Pozimi Bolgarija ponuja visokokakovostne zimske centre, kot so Borovets, Bansko, Pamporovo in Vitosha katere vznožje sega vse do prestolnice Sofije.
 
Ta zimovišča ponujajo več kot 200 kilometrov smučišč različnih dolžin in zahtevnosti, odlično skučarsko opremo in nastanitve po 40% nižjih cenah od večine drugih priljubljenih Evropskih zimovišč. Januarja 2012 bo Bansko gostilo »Svetovni zvezdniški smučarski dogodek« s posebno udeležbo monaškega princa Alberta.
 
Ob počitniških letoviščih pa Bolgarija ponuja tudi mnogo zanimivosti. To je le nekaj tega, kar si je vredno ogledati in dati na svoj program obiska te dežele.
 
Sofija – glavno mesto ––leži ob vznožju gore Vitosha in je slavna zaradi svoje starodavne in novejše zgodovine, kakor tudi živahnega nočnega življenja.
 
Varna ponuja prelepe vrtove, parke, avenije in obalne poti. Turisti bodo občudovali nočno življenje, raznolikost klubov in obalnih barov, ki dajejo mestu prav razburljivo vzdušje.
 
Veliko Tarnovo je znano po svoji arhitektonski dediščini, kakor prestolnica drugega Bolgarskega kraljestva, znano tudi kot »drugi Konstantinopelj.« Vsako poletje se tukaj zvrstijo izvrstni glasbeni spektakli, festivali folklore in druge prireditve, ki privabljajo množice navdušencev.
 
Plovdiv je druga bolgarsko mesto, ki še vedno ohranja privlačnost evropske prestolnice kulture. Najbolj je znana po rimskem amfiteatru, ki ga je v drugem stoletju izgradil cesar Trajan ter je v svojem marmornem blišču prejel več kot 6000 gledalcev. Tukaj še vedno prirejajo glasbene in baletne dogodke, vključno z vsakoletnim Verdijevim festivalom opere. Druge znamenitosti Plovdiva so tudi zgradbe v povsem obnovljeni četrti duha 18. stoletja.
 
Dolina Traških kraljev – dolina Kazanluk, je znana tudi kot vrtnična dolina, kjer so veličastne posmrtne gomile, med katerimi je najbolj znana grobnica Kazanluk uvrščena tudi na seznam svetovne dediščine UNESCO ter je med najpriljubljenejšimi znamenitostmi Bolgarije.
 
Samostan Rila je največji in najbolj priljubljen samostan v Bolgariji, prav tako na seznamu UNESCO. Znan je po svojih edinstvenih pozlačenih ikonah ter po svoji knjižnice s preko 250 starodavnih rokopisov, rezbarij in freskami.
 
Bolgarija je tudi dežela mnogih naravnih parkov, ki služijo kot oaze za pohodnike in opazovalce ptic.
 
Ob svoji nenavadni flori in fauni pa vas veličastni vrhovi in doline vabijo na različne športne dejavnosti, kot so plezanje, planinarjenje, gorsko kolesarjenje, rafting, spust s kajakom, kanjoning, jamarstvo, poleti, spusti z zmajem, bungee jumping in še veliko več.
 
Nadalje ima Bolgarija tudi preko 600 naravnih vrelcev mineralne vode, s toplo vodo med 20 in 60 stopinj Celzija, kjer so kopeli in zdravilišča, ki prav tako privabljajo turiste. 
 
Ob običajnih kulturnih in športnih središčih, pa se obiskovalcem nudi tudi možnost, da postanejo del živega zabavišča, s tem ko obiščejo in se aktivno udeležijo mogoterih festivalov, koncertov, nastopov v živo, živahnih zabav in še veliko več, kar je v Bolgariji že postala tradicija. V letu 2012 lahko uživate na vsakoletnih festivalih “Kavarna rock fest”, “Spirit of Burgas”, in koncertu legendarnih “Red Hot Chili Peppers”, “Cirque du Soleil” ter še veliko več.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava