Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Mt. Kenya Trekking

YHA-Kenya Travel je v sodelovanju z največjim ponudnikom potovanj Kenije African Home Adventure Safaris razvil nekaj izjemnih ponudb za popotnike z bolj plitvim žepom, ki želijo plezanja, pohodništva ali trekkinga okoli gore Kenya po dostopni ceni.

Vsebina

Ti programi pohodništva okoli Mount Kenya so namenjeni vsej družini, samostojnim popotnikom, skupinam, manjšim skupinam pustolovcev in novih izkušenj željnih vseh starosti. Izberite itinerarij, ki vam najbolj ustreza in se podajte na pustolovščino v srce Afrike, na trekking okoli Mount Kenya: PROGRAM.

Upamo, da boste uživali v potovanju in pohodu okoli gore, ki vam ga YHA pripravlja in na katerem boste lahko s svojo HI člansko izkaznico cenovno ugodno in varno potovali dogodivščinam naproti.

Mt.Keniya

Gora Kenija je drugi najvišji vrh Afrike, takoj za Kilimanjarom. Ta ugasel ognjenik je star okoli poltretji milijon let. Zob časa ga je obrusil z nekdanjih 6500m na današnjih vsega 5199 m, zaradi česar je narava tudi povsem zamašila nekdanji kratet.

Mt. Kenya se nahaja 180km severno od prestolnice Nairobi, znotraj narodnega parka Mount Kenya. Zaščiteno območje parka leži na preko 3200m nadmorske višine in že od leta 1949 dalje zajema 715km2. Goro sestavljajo tri glavna območja: - kamniti vrh, Afro-alpski svet z bujno visokorasla vegetacijo in strmo pobočje stolpa, prekrito z gorskimi gozdovi in bambusom, ki ga tukaj raste preko 80 vrst. Tako imenovani vrh trekkerjev, Lenana, lahko doseže povprečen obiskovalec v solidni kondiciji. Sam dvojni vrh Batian in Nelion, na 5199m, pa je tehnično bistveno bolj zahteven ter celo težji od sicer višjega Kilimanjara (5894m).

Mt. Kenya nacionalni park

Z nadmorsko višino 5199 je gora Kenya najvišji vrh države in ima pobočje prekrito z večnim snegom in ledom, čeprav se nahaja ob samem ekvatorju.Park sestavlja gora na nadmorski višini preko 3200m, ter dva stanska dela Naro moru in Sirimon.

Gora sama ima tri vrhove, med katerimi je najvišji Batian, kateremu sledita še Nelion in Lenana. Ti trije vrhovi so vse, kar je ostalo od nekdanjega mogočnega ognjenika, ki ga je erozija že bistveno znižala.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava