Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Slovenska Istra v sladkih barvah

24. in 25. septembra se bo Slovenska Istra kopala v sladko-barvnih odtenkih. Sladka Istra (Dolce Istria) je največji dogodek praznovanja sladkarij v Sloveniji in predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja mojstrstva sladkobe, ki so ga razvili predniki – hkrati pa predstavlja tudi nove trende ter sodobne in kreativne stvaritve slovenskih slaščičarjev.

Vsebina

Gre za mlad dogodek, katerega je to šele druga obletnica, vendar kot je omenil dr. Janez Bogataj, priznan slovenski etnolog in avtor večih knjig na temo kulturne dediščine v Sloveniji, ta dogodek zapolnjuje veliko praznino v ohranjanju znanj slaščičarstva v Sloveniji.

Sladosti lahko preskušate na pultih ob celotni »sladki poti« po ulicah Kopra, kjer lahko v centru mesta tudi poskusite in kupite številne sladice, sladke pijače in druge sladke proizvode, narejene v Slovenski Istri, kakor tudi iz ostalih delov Slovenije in celo tujine. Vsaka stojnica ponuja različne izdelke, ki jih lahko obiskovalci poskusijo v zameno za degustacijski kupon, ki ga kupijo. Prav tako lahko kupijo sladice, ki si jih lahko odnesejo domov. Ob možnosti nakupa sladic pa se ponujajo tudi »sladke kulinarične delavnice« za otroke in odrasle, ponujali pa bodo tudi strokovne oglede stojnic in učne ure. S strokovne plati, bo vrhunec dogodke tekmovanje za najizvirnejšo istrsko sladico, najboljši sladki muškat in najboljšo tortico Sladke Istre.

Dogodek je bil povod tudi za vzpostavitev spletne strani, ki predstavlja tipične istrske sladice, skupaj z njihovimi recepti ter ponuja dragocen pregled različnih izbranih slovenskih sladic razvrščenih po gastronomskih predelih Slovenije ali sestavinah. Odpravite se na sladek kulinarični izlet po Slovenski Istri ali kar preko cele Slovenije.

Če se želite udeležiti te prireditve in ob tem tudi prespati na obali, si lahko rezervirate nočitev hostlu na obali že kar tukaj.

Vir: www.slovenia.info

Sorodni članki

Prijava