Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Festival Pike Nogavičke

Mednarodni mediji posvečajo vedno več pozornosti častitljivemo nazivo Evropske prestolnice kulture, ki ga bo Maribor s partnerskimi mesti nosil prihodnje leto. Maribor je že organiziral mnoge prireditve, ki so uvod v leto kulture. Med partnerskimi mesti pa je tudi Velenje, ki prav posebej zaživi v času festivala Pike Nogavičke – ta festival se letos odvija med 18. in 24. septembrom.

Vsebina

Astrid Lindgren, avtorica dela o neverjetni deklici, je festival opisala kot najlepše utelešenje njenega dela.

Festival Pike Nogavičke v Velenju

Letos se bo festival odvijal v okviru projekta Evropske prestolnice kulture, organizator in so-organizatorji pa zagotavljajo, da bo program še bolj bogat kot običajno, bolj raznolik in bolj zanimiv. Otrokom prijazno mesto Velenje, bo od 18.-24. septembra preplavljeno s Pikami in pirati. Letošnja rdeča nit bodo jeziki, kar pomeni, da bo festival tako zabaven, kot zanimiv. Številne delavnice bodo otrokom omogočili, da odkrijejo izvor, raznolikost in barvitost jezikovnih zakladnic sveta.

Lani je preko 80.000 obiskovalcev prišlo na festival: od predšolskih in šolskih otrok, do staršev in starih staršev, pedagogov in vseh, ki v srcu nosijo mladost in veselje. Teden pustolovščin, ki se odvijajo po različnih delih mesta, bo dosegel vrhunec v nedeljo, tekom družinskega odprtega dne, na zadnji dan festivala, ko bo Pika ponovno vrnila vodenje mesta tamkajšnjemu županu. Jutra med tednom so organizirana za vrtce in šolske skupine, med tem ko so opoldnevi polni aktivnosti za vso družino.

V zadnjih dveh desetletjih je postal festival pomemben del sodobne podobe mesta, ki ga Slovenija prepoznava kot mlado mesto z uspešno industrijo in živo identiteto – saj je sodobno kulturno mesto mladine in športa. V okviru projekta Evropske prestolnice kulture, bo Velenje tisto mesto, ki bo doprineslo občutek igrivosti, saj bo tu večina dejavnosti namenjena otrokom in mladini – se pravi prihodnosti naše kulture. Hkrati pa je mesto prepoznavno tudi po svojem čutu za socialno in toleranco sobivanja. Mesto ima bogato raznolikosti, ponaša pa se tudi z dolgoletnim statusom lepo urejenega in načrtovanega mesta z domiselnimi novostmi in številnimi priložnostmi.

Več informacij o festivalu Pike Nogavičke lahko dobite na info@festival-velenje.si (Barbara Pokorny), dejavnosti vezane na Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture, pa na www.maribor2012.info .

Spite lahko v privlačnem Youth Hostlu Velenje, ki je od centra mesta oddaljen le 5 minut!

Vir: www.slovenia.info

Sorodni članki

Prijava