Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Jugovzhodna Azija – skrit dragulj!

Običajna pot vodi popotnike po sledečih državah JV Azije: Tajska, Malezija in Laos. Vendar pa le malo stran s te začrtane poti v polni lepoti sijejo in se ponašajo z novo mrežo HI hostlov države: Filipini, Kambodža in Vietnam; prezrti, a čakajo, da jih odkrijete.

Vsebina

Berite dalje in odkrijte, zakaj se je smiselno odločiti za eno od teh držav, kot vašo sledečo destinacijo. Pripisana pa so tudi naša priporočila, kam in kako. Naj vas navdahne!

Filipini

Če vemo, da so Filipini drugi največji arhipelag na svetu in štejejo preko 7.100 tropskih otokov ter imajo več kilometrov obale kakor celotne ZDA, se ne gre čuditi, da je večina atrakcij vezana na morje.

Filipini se ob topli vodi ponašajo z nekaterimi najlepšimi plažami za snorkanje, potapljanje in koralnimi vrtički s prekrasnim pomorskim življem. Poskusite se lahko v potapljanju med razbitinami ladji v okolici mestec Coron, El Nido, in Taytay pri Palawanu; za vse ljubitelje adrenalina, pa je na voljo tudi plavanje z morskimi psi ob obali Donsol.

Takoj nad gladino morja, pa se neokrnjene razpostezajo plaže Siargao, Sipalay, Pagudpud in Puerto Galera ter bodo zapeljali tudi obiskovalce vajene najbolj opevanih plaž; ljubitelji zabav, pa naj obiščejo še zabaviščno mesto Boracay.

Filipini pa imajo čudovito pokrajino – džungle arhipelaga, gorovja in podvodne jame, ki so zrele za raziskovanje. Čokoladni griči Bohola, riževe terase Danaue, skupina Tisočerih otok, neverjeten greben Tubbataha, dih jemajoči podzemni rečni park Puerto Princesa in brzice pri slapu Pagsanjan – vse to kar kliče po ogledu. Neverjetni spomeniki zgodovine otoka so pa kraji kot so Corregidor, Cebu, Manila, Samar & Leyte ter Vigan in prav tako vabijo k obisku.

Seveda lahko vsak popotnik, ki je že bil tukaj pove da je kultura Filipinov edinstvena, prebivalci sami pa so predvsem sproščeni in komaj čakajo, da vam poželijo dobrodošlico. V naših hostlih na Filipinih, boste našli veliko možnosti za bivanje in raziskovanje te še neznane dežele.

Kambodža

Od samostojnih popotnikov, ki prosto tavajo po brezpotjih, do luksuza vajenih turistov, ki želijo udobja, bo Kambodža lahko poskrbela za vse.

Starodavno svetišče in okoliški ostanki v razvalinah Angkor Wat so priznani in uvrščeni na seznam svetovne dediščine in se nahajajo v severozahodni Kambodži. Kot nacionalni zaklad in glavna atrakcija, obišče zgodovinski park na tisoče turistov dnevno. Na ducate razvalin svetišč in parkov se razteza preko 400km2 ter prikazujejo različne stopnje ohranjenosti, kakor tudi drugačne umetniške in arhitektonske sloge.

Bližnje mesto in prestolnica province, Siem Reap, je glavni dostop do razvalin, hkrati pa se v mestu nahajajo ostanki razvalin, kot so Beng Mealea in Bantaey Srei. Tukaj se nahaja hostel Siem Reap, ki je le par korakov stran od centra mesta v znameniti ulici poznani po javnih pivnicah, kjer lahko najdete hrane in pijače, kolikor vam srce poželi.

Čeprav večina turistov preprosto svoj oddih načrtuje v Angkorju, od koder ne potujejo naprej, Kambodža ponuja tudi umirjene plaže belega peska, v okolici Sihanoukville, ogled v meglo zavite gorske postaje Bokor Hill, ali obiščite neverjetno mesto Phnom Penh, kjer so lepo vidni ostanki kolonizacije. Kamorkoli že greste, vedno bo kaj zanimivega za viditi in izkusiti.

Vietnam

Vietnam je država polna osupljive lepote in umirjenega vaškega življenja. Od zelenih polj riža, po katerih se pomikajo pikice klobučkov domačih kmetov s severa Vietnama, do življenja polne delte Mekonga na jugu.

Kljub vsemu pa je prestolnica Hanoi in hkrati drugo največje mesto države, tista, ki privabi največ turistov. Mesto ponuja neverjetno mešanico vzhoda in zahoda z vplivi Kitijakse in Francije, ki je sta stoletja kot kolonizator vladali deželi.

Skozi tisočletno zgodovino in mnoga burna obdobja, ki so jih zaznamovala vojne, uničenja naravnih okolji in splošna pustošenja, mesto še vedno ohranja mnogo starodavnih arhitekturskih posebnosti, vključno s starim centrom, kjer je preko 600 pagod in svetišč.

Znamenitosti vključujejo Pagodo enega stebra, svetišče Literature, mestno Citadelo, Operno hišo in mavzolej Ho Ši Minu. Ker je mesto zelo zgoščeno, boste brez težav obiskali vse te znamenitosti brez potrebe po dodatnem prevozu.

V mestu je tudi mreža hostlov Vietnama; vsi pa vas pričakajo razširjenih rok, da vas pogostijo po napornem dnevu ogledov znamenitosti!

Sorodni članki

Prijava