Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Mladinski Hotel Brežice

Vsebina

Brežice so se pred več stoletji umestile na sotočju dveh rek: Krke in Save. Mesto se je v preteklosti uspešno ubranilo pred turškimi napadi ter izkoristilo vse naravne danosti za razvoj turizma, prednost mesta pa je tudi ugodna geografska lega, saj leži neposredno ob avtocestni in železniški povezavi Ljubljana - Zagreb.

 
Mesto ima bogato zgodovino, reka Sava je skozi stoletja ob svojem levem bregu narekovala pozidavo starega mestnega jedra. Z obzidjem utrjeno mesto se je razvilo ob mogočnem gradu, ob katerem sta se v srednjem veku razvijali  trgovina in obrt, danes pa v njem domuje Posavski muzej z bogatimi zbirkami kulturne dediščine Posavja, zbranih v arheološki, etnološki, zgodovinski in umetnostnozgodovinski zbirki.  Značilen videz Brežicam dajejo tudi vodovodni stolp, ki je v preteklosti odigral pomembno vlogo pri preskrbi prebivalstva s pitno vodo,  cerkev Sv. Roka, cerkev Sv. Lovrenca, Nemški in Narodni dom, Mestna hiša, nekdanji frančiškanski samostan, ostanki mestnega obzidja ter dvojni most, ki z dvižnima lokoma povezuje rečne bregove  Save in Krke.

Rdečo nit turističnega razvoja občine predstavlja termalna voda, ki so jo ob obali reke Save odkrili pred več kot 200 leti. Tu se je razvilo zdravilišče in turistično središče Terme Čatež. Poletna termalna riviera se ponaša z največjim kompleksom zunanjih bazenov v Sloveniji. Obsega preko 10.000 kvadratnih metrov termalnih vodnih površin z 10 bazeni,  zimska pa 1.800 kvadratnih metrov.  Poleg kopanja se termalna voda uporablja za programe zdravja, ohranjanja in krepitve zdravja ter dobrega počutja v Zdravstvenem centru, Centru zdravje & Lepota ter Spa & Wellness centru.

Občina svojim obiskovalcem ponuja tudi bogato gastronomsko ponudbo. Po občini Brežice vodita dve vinski cesti: Podgorjanska in Bizeljsko-sremiška. Podgorjanska poteka  po cestah na desnem bregu Save, na njej pa častijo cviček, vino, ki ga je kot nekaj posebnega priznala tudi Evropa, saj je s tradicionalno pridelavo in mešanjem belih in rdečih sort v eno vino izjemna. 

Na levem bregu Save, na Bizeljsko-sremiški vinski cesti, vinogradniki pridelujejo rdeči in beli bizeljčan, ki od leta 2009 nosita oznako PTP (priznano tradicionalno poimenovanje), ter ostala odlična bizeljska vina.  Posebnost vinske ceste so repnice, jame, skopane v kremenčevem pesku, ki ga je na območju Bizeljskega pred milijoni let naplavilo Panonsko morje.  Zaradi stalne temperature okoli 8 stopinj Celzija in stalne vlage 95 % so v preteklosti služile predvsem shranjevanju poljskih pridelkov, med drugim tudi repe, po kateri so dobile ime, danes pa sluzijo predvsem shranjevanju vina. Prijazne domačije obiskovalce pričakajo z domačimi dobrotami in degustacijo vin.

Pokrajina ponuja tudi različne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Kolesarjem je na voljo Brežiška kolesarska pot, kjer je na 97 kilometrov dolgi označeni poti 10 kontrolnih točk; pohodnikom pa Brežiška planinska pot, bizeljske pešpoti, Artiška sadjarska pohodniška pot, Sromeljska pešpot ... Reka Krka ponuja raj za ljubitelje veslanja, za ljubitelje nekoliko drugačnih aktivnosti na vodi se je letos odprl Wakepark, ljubitelji golfa pa bodo svoj raj našli na golf parku v Mokricah.

Številni koncerti, nastopi folklornih, gledaliških, literarnih in plesnih skupin, razstave fotografov in likovnikov so temelj kulturnega utripa. Začne se spomladi s tradicionalnim pustovanjem v Dobovi (fašjenk) in se konec junija/začetek julija na prireditvi Brezice, moje mesto prelevi v poletje. V Brežicah je svoj dom našel  tudi Festival Brezice (Seviqc), ki v poletnem času gosti svetovno znane umetnike stare glasbe.

MC Hostel Brežice

Izven mestnega vrveža, a v bližini mestnega jedra, v mirnem okolišu na obrobju mesta Brežic se nahaja moderna infrastruktura, ki se razteza na skoraj 2500 kvadratnih metrih in ponuja različnim generacijam možnost prenočišča, odličnega oddiha in atraktivnih doživetij. 

 
Mladinski hotel BrežiceMC Hostel Brežice je del Mladinskega centra Brežice in tako v sklopu slednjega ponuja bogat spremljevalen program s področja delovanja otroških in mladinskih programov, kulture s prireditvami za različne okuse in širokim spektrom neformalnih izobraževanj in s tem odpira nove dimenzije mladinskega turizma v lokalnem okolju.
 

Izjemna in sodobno opremljena infrastruktura, ki vsekakor prednjači v lokalnem okolju ponuja kongresno-seminarske prostore (15-240 oseb) z vrhunsko tehnično opremo in nudi organizacijsko, tehnično in gostinsko podporo pri različnih dogodkih.

Namestitvene kapacitete ponujajo kombinacijo zasebnosti in družabnosti v trendovsko opremljenih sobah. Na voljo je 10 dvoposteljnih sob, 4 šestposteljne sobe in 3 apartmaji z lastno kopalnico, tako lahko mladinski hotel naenkrat gosti 71 oseb z dodatnimi ležišči vred. Gostom je na voljo turistično-informacijska točka, souporaba kuhinje z vso dodatno opremo, prijeten družabni prostor s televizijo in DVD-predvajalnikom, v prvem nadstropju pa lahko gostje brezskrbno uživajo na sončni terasi s pogledom na grad in mestni park, opremljeno s stoli in mizami za druženje. Hostel ima tudi lastno pralnico, ki je na voljo kot dodatna ponudba pri namestitvi, z dvema pralnima strojema in dvema sušilcema za perilo. V vseh sobah se nahaja pisalna mizica in stol na osebo, ter brezplačen brezžičen internet, kar zagotavlja optimalne pogoje za delo. Za gostovanje skupin nudimo zajtrke, kot tudi možnost polnega penziona.

Objekt razpolaga tudi z gostinsko ponudbo, in sicer MC Klub z barom ponuja široko paleto različnih pijač ter prigrizkov. V slednjem se nahaja tudi e.točka (cyber caffe) z brezplačno uporabo računalnikov in interneta, sicer pa je Klub MC stičišče družabnega dogajanja celotne infrastrukture.

 
V sencah mestnega parka je poskrbljeno tudi za najmlajše z otroškimi igrali, za rekreativce z zunanjim igriščem, vsem gostom pa je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

MC Hostel Brežice v sodelovanju z lokalnimi ponudniki turističnih storitev ponuja nepozabna doživetja z dodatno turistično ponudbo, in sicer odkrivanje romantike reke Krke s čolni, paintball, karting, vodne užitke v vodnih parkih, sprostitev v wellnessu, oglede in bogastva naravne in kulturne dediščine okolja ter gastronomske užitke.

Vabljeni v multikulturni center izjemnih priložnosti in doživetij.

Informacije:
TIC Brežice, Cesta prvih borcev 22, SI-8250 Brežice, tel.: 07-49-66-995,
tic@visitbrezice.com, www.visitbrezice.com
TIC – Čatež ob Savi, Topliška 35, SI-8251 Čatež ob Savi, tel.: 07-49-36-757

Rezervacije in informacije:  
MC Hostel Brežice, Gubčeva 10a, Brežice, tel.: 0590 83797,
hostel@mc-brezice.si, www.mc-hostel.si

Sorodni članki

Prijava