Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pozdravite gradove Češke Republike

Pozdravite gradove in dvorce Češke Republike in bodite deležni popustov članstva v Hostelling International

Češka zveza hostlov vam s ponosom ponuja 100 lokacij s popusti. Prihranite okoli 30% pri vstopninah v neverjetne gradove Češke in si privoščite čim daljši oddih na Češkem.

Vsebina

Češka?! Kako si predstavljate, to deželo v osrčju Evrope? Kot mesto Praga? Kot deželo piva? Reprezentanco hokeja? Z veseljem sprejmemo vse te vaše odgovore, vendar vedite... smo tudi dežela gradov in dvorcev.

Ste vedeli, da je na Češkem preko 2000 ohranjenih gradov in dvorcev? V povprečju nanese to na največjo koncentracijo gradov na kvadratni kilometer kjerkoli na svetu! So pomemben in dragocen del naše narodne kulturne dediščine in njihov vpliv se širi preko naših meja.

Češka zveza hostlov in Narodni inštitut za dediščino Republike Češke sta podpisala pogodbo o sodelovanju pri ponujanju odličnih popustov za člane HI – najmanj 30% popusta na vstopnice za preko 100 neverjetnih gradov, dvorcev in spomenikov!

Potujte skozi čas! Ko pridete na Češko, preprosto morate obiskati nekaj teh neverjetnih krajev iz časov kraljev, vitezov in princez. Raziščite ruševine ali utrdbe, uživajte v glasbenih festivalih med stolpi in obzidji najbolj romantičnih gradov, ali pa potujte nazaj v čas srednjega veka, na katerega izmed festivalov. Tako boste najbolje začutili bogato zgodovino naše dežele in boste uživali na našem podeželju.

TUKAJ si ogledate kratko predstavitev le nekaterih prelepih gradov, ki jih lahko obiščete s popustom za HI člane.

Obiščite Češko in naše gradove z avtom, z javnim prevozom, ali celo s kolesom. Večina teh krajev je v bližini naših hostlov. Osebje naših hostlov vam bo z veseljem pomagalo pri odločitvah, kam se nameniti.

Se vidimo v katerem od naših hostlov, ali pa v kateri izmed soban naših gradov in dvorcev.

Najbolj priporočano

Gradovi in dvorci v okolici Prage (30-60 minut z javnim prevozom):

Gradovi in dvorci južne Bohemije:

Gradovi in dvorci na Češkem ozemlju pod zaščito UNESCOa:

Za celoten seznam spomenikov (preko 100 spomenikov) na katere lahko dobite popust, prosim obiščite spletno stran Inštituta Nacionalne Dediščine.  

Pridite, preživite počitnice na Češkem. Češka zveza hostlov ponuja visoko kakovostne hostle – ne le v Pragi (štirje hostli) – temveč po vsej Češki - 21 udobnih hostlov po HI standardih in s prijaznim osebjem – v vseh predelih: Brno (UNESCO / središče Moravske), Česke Budejovice (središče južne Bohemije), Česki Krumlov (UNESCO), Lipno (največje jezero na Češkem, pri gorovju Sumava), Jindrichuv Hradec (zgodovinsko mesto na jugu države), Litomerice (Severna Bohemija), Litomysl (UNESCO), Marianske Lazne (drugo največje toplice na Češkem), Klatovy (vstopna postaja za gorovje Sumava), Krkonose (najvišji vrh Češke), Plzen (mesto piva – pivovarna Pilsner Urquell), Tabor (zgodovinsko mesto južne Bohemije), Telc (UNESCO), Trebic (UNESCO), Zlin (center vzhodne Moravske) in Znojmo (južna Moravska). Za člane HI je povsod vsaj 10% propusta.

Ze popoln seznam HI hostlov po Češkem in seznam popustov obiščite spletno stran Češke zveze hostlov ali uradno stran Hostelling International.

Uživajte v popustih za člane Hostelling International na Češkem

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava