Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Deset priporočil za Queenslandu

Vsebina

Od zlate obale 'Gold Coast' do plaže Airlie Beach, vstopa v Whitsundays, severnega magnetnega otoka 'Magnetic Island', plaže Mission Beach, ter grebena in dežnega gozda Cairns, nenazadnje pa še rta Cape Tribulation, vam Queensland nudi neverjetno veliko doživetji.

Vsi na deskanje!

Ne le da lahko deskate na plažah Zlate obale, lahko se tudi učite deskanja v jami valov “Caves of Waves” bazenu valov v vodnem parku Whitewater World. Coolangatta YHA in Surfers Paradise Main Beach YHA sta dva hostla, ki sta odlični izhodišči za vse, ki želite videti umetne valove zabavišča Whitewater World!

Odlično deskanje na pesku

Odpravite se na raziskovanje brezpotja na tretji največji peščeni otok sveta, Moreton Island. In ko ste že tukaj, zakaj ne bi deskali na pesku? Neverjetna ponudba Brisbane Adventure Package vam predstavlja nočitve v hostlu Brisbane City YHA skupaj v paketu z izletom v brezpotje in ekološkim ogledom otoka Moreton Island!

Pocartljajte koalo

Že preko 80 let ljudje obiskujejo Lone Pine Koala Sanctuary, zavetišče za koale, da bi pocartljali te sladke medvedke. Le v Queenslandu je na vzhodni obali Avstralije mogoče pocartljati Koalo.

Postanite borec iz divjine!

Oglejte si predstavo borcev divjine v avstralskem živalskem vrtu. Vsak dan lahko v “Crocoseum” (muzeju krokodilov) izveste vse o ogromnih kačah, slonih, neverjetnih pticah in seveda o slanovodnih krokodilih! Paket Australia Zoo Encounter pokriva celotno doživetje.

Doživite najmodrejšo modrino

Odpravite se po brezpotju in raziščite Fraser Island, ki je del svetovne dediščine. To je največji peščeni otok na svetu in ima preko 100 sladkovodnih jezer z najbolj modro vodo, kar jih boste kdaj videli. Oglejte si ponudbe za potovanja: Fraser Island Explorer, Express in Wilderness TUKAJ!

Zmedite kompas na magnetnem otoku Magnetic Island

S trajektom se odpravite na kratko polurno pot iz Townsvillea, da odkrijete zgodovino magnetnega otoka Magnetic Island. Hostel Bungalow Bay Koala Village YHA (kjer je tudi zaščiteno območje za divje živali) ja izvrstno izhodišče za to pustolovščino.

Jadrajte na grebenu!

Odjadrajte na enega izmed 74 otokov Whitsunday Islands, ki jih dosežete s plaže Airlie Beach. Z visoko jambornico ali jahto se odpravite na pot, ki je lahko prava pustolovščina, ali pa sproščeno križarjenje – kakor boste sami želeli. Izbira je vaša!

Vkrcajte se!

Popeljite se s panoramsko železnico Kuranda iz Cairnsa, da bi spoznali neverjetno slikovito krajino, med tem ko se peljete skozi dežni gozd. Strme terase, prekrasni slapovi in neverjetna soteska Barron Gorge vam bodo vzeli dih!

Pod morjem!

Naučite se potapljanja ter se spustite v vaše prve globine, ali pa se sproščujoče posvetite snorkljanju na dnevnem izletu na Veliki Koralni greben. Barvito vodno življenje vas bo zagotovo navdušili, ko boste si ogledovali ta najbolj neverjetni koralni greben na svetu. Cairns Central YHA hostel je odlično izhodišče za raziskovanje tropskega Severnega Queenslanda!

Prenočite v deževnem gozdu

Pojdite na dnevni izlet in se nastanite v hostlu Crocodylus Village YHA na rtu Cape Tribulation, ki se nahaja v dežnem gozdu Daintree, ki je del svetovne dediščine.

 
 

Obiščite HI Avstralija ali hihostels.com da katerikoli hostel v Avstraliji.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava