Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Francoske Alpe

Če iščete razburljiv način kako bi pustolovsko preživeli zimo, poglejte kaj vam ponujajo Francoske Alpe. Znamenite po svoji lepoti in omogočanju mnogih zunanjih aktivnosti od smučanja do planinarjenja, zaradi česar so izjemno priljubljene.

Vsebina

Smučanje, bordanje, pohodi na snežnih čevljih, drsanje, kolesarjenje po snegu, vožnja s sanmi s pasjo vprego, vožnja z motornimi sanmi, plezanje po zamrznjenih slapovih, potapljanje pod ledom… vse to in še več vas čaka, če ste ljubitelji snega ali gorskih športov.

Za vse, ki pa bi si raje spočili ob pogledih na večno bele vrhove, visokogorska jezera, slapove in naravne parke Vercors, Vanoise, Ecrins in Queyras ter si ogledali avtentične vasice, kjer lahko spoznate in poskusite pristne domače specialitete svinjine, vin, sirov ali spominkov iz lesa, pa vam bomo na ta način omogočili spoznati srce te pokrajine.

Privoščite si bivanje v Francoskih Alpah in izberite kateri šport, oziroma katera gorska vasica vam je najbolj pri srcu. Kakorkoli se že odločite, vam Youth Hostels ponuja celotno paleto razburljivih dejavnosti, ki vam bodo na voljo, saj boste v njih našli odlično izhodišče tako za akcijske in živahne odprave, kakor za sproščena raziskovanja.

HI ima več hostlov v Francoskih Alpah – v enajstih si lahko rezervirate sobo preko HIhostels.com. Tukaj vam bomo opisali le nekaj stvari, ki jih lahko počnete, če obiščete to visokogorsko pokrajino.

Chamonix je svetovna prestolnica smučanja in planinarjenja, ki ponuja obiske neverjetnih pokrajin. Neprestano boste videli nepogrešljiv vrh Mt. Blanc, s svojimi 4.807 metrov visok najvišji vrh Evrope. Po napornem dnevu na pisti se spočijte v sproščenem vzdušju gorskega mesteca, ki ponuja kegljanje, kinodvorane, drsanje in plavanje. Če pa vam še ni dovolj adrenalina, poskusite nočni smuk na Les Planards…ne bo vam žal!

V Tignesu v osrčju Savojske pokrajine, sta dva olimpijska centra, kjer so zimski športi mogoči od poznega septembra do zgodnjega maja. Skupno je do 300 kilometrov smučarskih stez, od tega 26 črnih, 45 rdečih, 61 modrih in 22 zelenih – tako da lahko smučarji z najrazličnejšim ozadjem uživajo v zimskem veselju! Le 100 metrov od hostla je spust dolg 1900 metrov. Največji snežni park v Evropi, Tignes, pa omogoča izkušenim smučarjem tudi različne adrenalinske užitke v snežnem parku Swatch, ali v okolici Tignesa, kjer je možna smuka tudi na divjem in neutrjenem terenu, začetniki pa lahko obiščejo Gliss Park.

V Deux-Alpes pa vas pričakuje največji evropski ledenik. Deux-Alpes Youth Hostel je le pet minut stran od smučišč in v centru zimskega centra, ki ima tudi živahno nočno življenje. Pričnite smučarske izlete v baru, ki ponujajo ugodnosti v popoldanskem času, ali pa preprosto uživajte v kakovostnih vinih ter preplešite vso noč, ali pa se sprostite v kinu ali toplih kopelih, kjer vas v klubu Forme čaka tudi vodna masaža.

Dlje na jugu je Serre Chevalier, kjer stojijo deviški stoletji stari gozdovi, ki ponujajo drugačne aktivnosti v tem največjem evropskem letovišču z ogromno sončnih ur. Tukaj je 250 kilometrov smučišč in najbližje je le 100 metrov od hostla Serre Chevalier. Ko se boste dodobra nasmučali pa se sprostite v termalnih kopelih Monêtier-les-Bains na snegu in pod zvezdami.

Les Arcs ponuja neprekinjene zimsko-športne aktivnosti na najdaljših smučiščih v Evropi. Modre, rdeče in črne proge, prav tako pa za bordanje urejen snežni park, skupaj z olimpijskimi progami za bording in smuk, vas pričakujejo. Sredi narave, med gozdovi in rekami se nahaja Seez-les-Arcs Youth Hostel, pri olimpijskem področju ob velikih letoviščih Les Arcs v področju Tarentaise.

Ob vseh teh znanih letoviščih, pa vam Alpe ponujajo tudi hostle, ki se nahajajo na očarljivih lokacijah kot so vznožje smučišč La Clusaz, avtentična vasica v srcu masiva Aravis; La Toussuire, s 310 kilometri smučišč v okrožju Sybelles, ki povezuje tradicionalne in moderne vrednote Lanslebourg/Val Cenis in Chamrousse.

Če pa si želite teka na smučeh in sproščanja, nadaljujte do jezerskih območji Alp pri Annecyu in Aix-les-Bainsu. Če pa želite kombinirati oboje, je za to kot naročen Grenoble, prestolnica Alp, mlado univerzitetno mesto bogate kulture, športa in zabave.

Izkoristite svoje bivanje v Alpah in vijugajte med toplim vzdušjem in mestnim življenjem v katerem od enajstih hostlov v osrčju alpskih smučarskih centrov.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava