Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pet stvari, ki jih mogoče niste vedeli o Irski!

Vsebina

1. Okrožje Wicklow je nastopaško!
Zaradi naravne lepote je okrožje Wicklow, južno od Dublina, prava filmska zvezda. Uporabljeno je bilo kot prizorišče filmov kot so: "Braveheart", "Excalibur", "Into the West", "Michael Collins", "Reign of Fire" in "King Arthur".  Ljubitelji filmov lahko uživajo v ogledih pokrajine kot so "Excaliburski izlet", the "Michael Collins izlet" in "Braveheart izlet".
Ob tej naravni lepoti pa je tu še Harbour Bar v mestecu Bray v Co Wicklow, ki je dobil nagrado za najboljši pub na svetu, ki jo je podelil Lonely Planet. Oglejte si Wicklowsami in odkrijte njegove lepote iz svojega oporišča s petimi zvezdicami Glendaloch International Hostel in Knockree Hostel .

2. Najstarejša budilka na svetu?
Newgrange v okržju Meath je najbolj znan po starodavnem svetišču, v katerega svetloba posije le ob zimskem sončnem obratu. Ob svitu med 19. In 23. decembrom se žarek svetlobe prebije skozi odprtino in posije v zadnje dele komore ter razsvetli cel prostor, ko je sonce višje na nebu. Ta natančnost napovedovanja časa je neverjetna, če pomislimo, da je bilo svetišče zgrajeno pred dobrimi petimi tisočletji (nekje 3200 pr. n. št.). se pravi je starejši tudi od velikih piramid v Gizi (za kakšnih 500 let), ali Stonhenga (za kakšno tisočletje). Poglejte, od kod izvira Hallowe’en in obiščite pogansko svetišče, med tem ko nočite v našem hostlu Newgrange Lodge Hostel.

3. Irski sedmo čudo narave
Klifi Moher so na najožjem seznamu kandidatov za 7 svetovnih čudes narave. Morda boste v njih prepoznali klife norosti iz Princesine neveste, ali Voldemortovo votlino iz Harry Potterja!  Lonely Planet pa je uvrstil klife in Co. Clare kot eno izmed desetih najboljših lokacij za kolesarjenje.
Oglejte pa si tudi znamenitosti mesteca Lahinch, kjer si rezervirajte sobo v hostlu Burren Hostel.

4. V Donegalu straši
Vzdušje v Donegalu je del tipičnih pesmi Clannada, pravi pevec in član skupine Moya Brennan. “Nezemeljska lepota naravnost straši v povezavi z občutkom starosti zemlje. Skoraj obdana z mejo, je bila to pozabljena dežela, kar ji sedaj zelo koristi. Ta srhljiv prizvok se sliši tudi v glasbi Enye, ki je prav tako od tod, vendar to še ni vse. Obiščete lahko tudi slavni Poisoned Glen, kjer prebiva duh zelene gospe, od koder izvira mnogo zgodb o duhovih. Vendar se lahko sami duhovom izognete, če nočitve v našem hostlu Burren Hostel.

 
 
 
5. Pustolovščina v Killarneyu
TripAdvisor Traveller's Choice je Killarney izbral kot eno izmed desetih najboljših pustolovskih destinacij v Evropi. Kerry je bil po glasovanju celo na petem mestu.
Komentar pravi - "Pozabite na modno obutev, le vaši najbolj udobni čevlji bodo prišli v poštev, če obiščete Killarney. To je mesto pešcev in vsaka pot je učna ura zgodovine. Prepešačite prvi narodni park na Irskem, z gozdovi, gorami in jezeri. Ko pa se preveč utrudite, pa se z ladjico odpeljite do gradu Ross Castle".  EcoAdventure Ireland oaket je na voljo za skupine in tako zagotavlja pravi podvig v naravi in doživetje pustolovščine!
Pripravite torej obutev in ne zanemarite pedikure, ko se v hostlu Killarney International Hostel.

Sorodni članki

Prijava