Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Staro jezero Tata, Madžarska

Zgodovina

Staro jezero Tata je eno najstarejših umetnih jezer na Madžarskem, ki so ga naredili že v srednjem veku, da bi branili mestni grad. V devetnajstem stoletju so jezero umetno poselili z izbrano vrsto rakov, ki so pripomogli k razvoju slavne madžarske farme rakov.

Vsebina

Ribolov

Dandanes staro jezero ponuja različne možnosti rekreacije, zabave in športa – ob vsakem letnem času nekaj. Jeseni se predstavlja s starim načinom ribolova in ribjim festivalom. Glavna atrakcija je lovljenje z mrežo, kjer ribiči zagotovijo 400 metrov dolgo mrežo za lovljenje rakov.

Kulinarika

Ribji festival se navezuje tudi na poseben gastronomski dogodek, kjer obiskovalci poskušajo tipične ribje obroke iz različnih delov Madžarske, pripravljenih iz svežih sladkovodnih rib. Eden glavnih ciljev festivala je spodbuditi ljudi k večji uporabi rib v prehrani in popularizaciji zdrave hrane.

Kultura

Ob prehrambenih užitkih pa ponujamo tudi raznolike kulturne programe, predstavljamo madžarske narodne plese in glasbo.

Pozni popoldnevi in večeri so posvečeni sprostitvi in zabavi, z znanimi madžarskimi izvajalci uličnega plesa.
Festival se odvija 23. in 24. oktobra 2010 in predstavlja odlično priložnost za vse, ki jih zanima gastronomija, narava, ljudska umetnost ali pa preprosto preživljanje časa v Tati – mestu jezer.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava