Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prepotovati svet na kolesu za dve osebi

Vsebina

Paul in Lauriane sta odšla z doma v Franciji  4. aprila 2010, z namenom, da prepotujeta Azijske države in prideta vse do Avstralije.

V zadnjih nekaj mesecih sta poganjala svoj tandem preko zamrznjenih jezer Rusije skozi divje mongolske stepe in se prebijala preko višav Tibeta vse do 4,728m nadmorske višine - mokra, premražena in seveda izčrpana!

 
Paul je snovalec lesenih konstrukcij in Lauriane inženir okolja, skupaj pa sta se odločila raziskati daljni vzhod na okolju prijazen način!

Da si spočijeta, preden prideta v Vietnam, sta se za nekaj dni spočila v hostlu Kunming Camellia (glavnem mestu province Yunnan). Po obisku Vietnama in nato Kambodže, Tajske, Indonezije in naposled Avstralije. Namenjena sta, da se vrneta domov, ko prispeta v Melbourne.

Na vprašanja, zakaj sta potovala na tandemu, sta odgovorila: “je ceneje, izziv za duha in telo, omogoča spoznavati resnično življenje ljudi dežel, skozi katere potujeva in celo okolju je prijazno!”.
 
Camellia Hostel je zelo priljubljen za kolesarje in skupine, ki pripotujejo preko morja, saj je na izvrstni lokaciji. V hostlu si je mogoče tudi lepo spočiti v njihovem velikem parku, kjer srečate tudi druge podobne popotnike.

Hostel so temeljito prenovili in ga nanovo odprli 28. maja letos.

 
Hostel deluje v partnerstvu s hotelom Camellia, vendar ima posebno upravo. Trudi se prispevati kulturnim izmenjavam, varovanju in ohranjanju okolja in promoviranju družbene odgovornosti v načinu potovanja. Prav tako pa se lahko mladi tam izobrazijo, kako je treba upravljati s hostlom.

Oglejte si hostel TUKAJ .

Sorodni članki

Prijava