Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Deset najbolj spektakularnih hostlov na svetu

Vsebina

Hostelling International ponuja več kot 4000 hostlov v več kot 80 državah. Niti dva hostla nista enaka, vsak je po svoje edinstven. Vendar pa imajo vsi nekaj skupnih stvari – nahajajo se v neverjetnih okoljih, ali nenavadnih zgradbah. Teh deset je najspektakularjneših.

Hostel Brumund1. Prespite v krošnjah dreves v hostlu Brumund na Norveškem. Udobne drevesne kabine so visoko na 200-letnem drevesu in ponujajo čudovit razgled na okolico. Izvrstno za oddih in počitek v naravi.

Carbisdale Castle 2. Kot plemič v pravem gorjanskem gradu Carbisdale Castle na Škotskem. Grad je bil domovanje različnim premožnim in vplivnim ljudem in je bil celo zatočišče kraljevi družini. Ima ohranjeno veliko zbirko umetnin in kipov italijanskega marmorja – ter morda celo pravih duhov! Lociran sredi prelepe škotske narave, je zagotovo vreden kralja.

Sydney - Railway Square YHA3. Avstralski hostel Railway Square v Sydneyu ponuja nastanitev v vagonih vlaka na glavni železniški postaji na peronu Nula. Zgradba zraven je prav tako zgodovinsko skladišče iz 1904, ki so ga obnovilo v sodobno prenočišče. 

hostlu af Chapman4. V Štokholmu na Švedskem prenočite v hostlu af Chapman; visoka jadrnica ima razgled na staro mesto in kraljevo palačo. Leta 1888 je bila zgrajena v Angliji in je prepotovala ves svet s svojim trgovskim blagom, kot ladja švedske trgovske mornarice, ter nudila prenočišče mornarici, preden so jo leta 1949 prenovili v hostel. 
 
Point Montara Lighthouse 5. Za obmorsko noč, se vam splača prespati v svetilniku Point Montara Lighthouse hostel, ki leži na grobi obali Kalifornije. Zgrajen, kot opozorilo za meglo, leta 1875, ponuja avtentično izkušnjo, saj je v popolnosti ohranjen. Iz svetilnika lahko opazujete migracije sivih kitov in vidite posnetke v živo s kolonije ptic, ki se nahajajo pod samim svetilnikom na Devil's Slide.
 
 
 
Hostel Qixian - Xi'an6. Seznanite se s historično arhitekturo Kitajske, tako da v Xi'anu obiščete hostel Qixian. Prvotna zgradba sega nazaj do dinastije TANG (do leta 618) in je bila vojni štab na slavnem pohodu rdeče armade. Je pravi raj umirjenosti in umika iz prenaseljenih mest.
 
Corbett Park YH7. Zbližajte se z naravo v indijskem Corbett Park YH. Nahaja se na območju znanega narodnega parka Corbett, obdajata pa ga gosta džungla in reka Kosi. Nudijo vam celo paleto pustolovskih doživetji. Med najzanimivejšimi je opazovanje tigrov s hrbta slona.
 
 
HI-Ottawa Jail Hostel8. Obsodite se na zaprtje v HI-Ottawa Jail Hostel, v Kanadi. Nahaja se v bivšem zaporu, ki je deloval več kot sto let. Obiskovalci arhitektonskega ostanka viktorijanske dobe lahko spijo v bivših celicah, v zaporniški bolnišnici ali pa v upravnikovih prostorih. Ne-obnovljeno osmo nadstropje pa vam pričara dejansko življenje zapornikov.
 
 
Cadouin9. Najdite svoj mir v Cadouin v France in odkrijte, kakšno bi bilo meniško življenje. Cistercijanska opatija iz 11. stoletja in njeno izjemno okolje so del svetovne dediščine UNESCO. Samo hostel se nahaja v semeniški zgradbi opatije.

hostlu Colditz10. Izkusite zgodovinsko nemško pokrajino v hostlu Colditz. V dolini Zwickauer Mulde, je zlovešči grad, ki je bil med drugo svetovno vojno zapor za vojne ujetnike, od koder še vedno vodijo podzemni tuneli, ki omogočajo obiskovalcem, da dobijo svojevrsten pogled v preteklost.

 
Vsi hostli Hostelling International (preko 4000) so predstavljeni na www.hihostels.com.

Sorodni članki

Prijava