Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

300 let belega zlata

Dresden, eno najbolj privlačnih mest Nemčije

Dresden na Saškem je eno najbolj privlačnih mest Nemčije. Med drugo svetovno vojno je bilo leta 1945 povsem porušeno, sedaj po obnovi, pa je mestno jedro znova pridobilo ves svoj blišč. Trenutno je to predvsem mesto, ki je znano po evropski zgodovini porcelana.

Vsebina

Tako imenovano belo zlato ima začetke prav v Dresdnu, kjer je leta 1710 kralj Avgust Silni ustanovil prvo evropsko manufakturo za proizvodnjo porcelana na Saškem. Ti ekskluzivni izdelki so kmalu postali želena dobrina širom Evrope in še vedno je saški porcelan osnova uglajene kulture obedovanja. V Dresdnu je sedaj odprta posebna razstava ob 300. letnici ustanovitve obrata. Razstava se navezuje na prvotno manufakturo v Meissnu (z dvema prekrižanima modrima mečema), od koder izvira ta obrt. Okoli 700 porcelanastih kosov je razstavljenih z namenom, da pojasnijo neverjeten mik meisniškega porcelana.

Več kot 40 muzejev v Dresdnu ponuja vpogled v svetovno umetnost, zgodovino in še več. Zbirke državne umetnosti praznujejo že svojo 450. obletnico, s kopico umetniških dogodkov – od romantike, do sodobne umetnosti – od Galerije starih mojstrov (»Zwinger«) do Galerije sodobnih mojstrov.

Nadalje pa so tu koncerti, festivali kratkega filma, parade parnikov na reki Elbi… in od leta 2005 znameniti zvonik »Frauenkirche« znova krasi mesto. Mesto pa ponuja še veliko več: od starega jedra, bližnjih gradov, tovarne Volkswagen, odprt kino na bregovih reke, itd.

Kultura mesta Dresdna združuje tradicijo s sodobnostjo, mesto pa je skupaj z dolino reke Elbe vneseno na seznam kulturne dediščine pri UNESCOu, saj se lahko pohvali tudi s cvetočimi travniki in izjemnimi vilami ter neverjetnimi palačami.

Čeprav se Youth Hostel nahaja pri samem centru mesta, ponuja zelo visok nivo v umirjenem okolju. Na razpolago je 480 postelj v 250. sobah z lastnim tušem in straniščem. Zelo dobro pa je pripravljen tudi na sprejem tujih gostov: 24 ur odprta recepcija, izurjeno osebje, turistične informacije v večih jezikih, rezervacije uslug in izbor hrane mednarodne kuhinje.

O mestu
www.dresden.de/tourismus

Youth Hostel Dresden
Maternistraße 22
01067 Dresden
Tel. 0049 351 492620
jhdresden@djh.de
www.jugendherberge.de

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava