Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Študijska tura Madžarska

Vsebina

Na tokratni študijski turi smo udeleženci iz Slovenije, Romunije, Češke, Rusije in Hrvaške spoznavali hostle v prestolnici Madžarske in njeni okolici.

Prvi dve noči smo bili nastanjeni v Budimpešti, v hostlu Marco Polo ki je bil prvi Youth Hostel v Budimpešti. Poleg tega smo si ogledali še novejši Budapest Hostel, kjer smo se udeležili delavnice – oziroma izmenjave informacij (udeleženci smo drug drugemu in našim gostiteljem predstavili kraje, iz katerih prihajamo, ter naše hostle in ponudbe).

Tretji hostel, ki so nam ga razkazali, je bil hostel Fortuna na ladji, ki je včasih vozila po Donavi, zdaj pa je preurejena v hotel oziroma hostel. Tako lahko preživiš svoje počitnice na reki Donavi v centru Budimpešte.

V naslednjih dveh dneh smo se iz Budimpešte preselili na jug (Dunaujvaros) oziroma na severovzhod (Gödöllő), kjer smo spoznali drug sistem ureditve hostlov, in sicer hostel/hotel kot del študentskega naselja.

Za konec smo se podali še na zahodno stran, v mestece Tata, kjer so nas namestili v hotel Öreg-To Club. Hotel stoji ob jezeru, ponujajo pa tudi namestitev v bungalovih oziroma v campu.

Študijske ture so zanimive predvsem z vidika spoznavanja in primerjave načina dela in ureditve objektov, ne le v državi gostiteljici, temveč tudi v državah, iz katerih prihajajo udeleženci, saj se skozi sproščeno vzdušje sklepajo nova poznanstva in nove oblike sodelovanja med državami. Gre za pomembne izmenjave izkušenj in znanja, ki vsem pomaga do izboljšanja načina dela. Tako se povezujemo v trdnejše in učinkovitejše mreže in lahko drug od drugega veliko pridobimo.

Sonja Koren 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava