Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostel Kaub na bregovih Rena

Vsebina

Hostel KaubPovsem nov hostel se je odprl v zgodovinski zgradbi: v centru Kauba, majhnega mesteca na desnem obrežju reke Ren, kjer so starodavno administrativno pisarno preuredili v hostel, ki je šele pred kratkim odprl svoja vrata. To je enkratna kombinacija modernega nastanitvenega objekta in izvirne zgradbe, ki je bila postavljena v 16. stoletju.

 
Hostel KaubHostel je dostopen tudi gostom na invalidskih vozičkih in ponuja prenočišča za več kot 138 gostov. Sobe imajo po eno, dve ali štiri postelje, vse z lastno prho in straniščem. Na voljo so tudi jedilnica, bistro in skupni prostori za vsega do 150 ljudi.
 
reka RenaKaub se nahaja v gorenje-osrednji dolini Rena, najbolj romantičnem delu največje reke Nemčije. Zareže se v porensko gorovje, kjer ob rečnih zavojih pokrajino krasijo vinogradi in gradovi. Še zlasti pa to velja za dolino Lorelai, ki se imenuje po mitološki sireni. V letu 2002 je bila okolica mest Bingen, Rüdesheim in Koblenz uvrščena na UNESCOv seznam kulturne in naravne dediščine. To je idealna pokrajina za pohodnike in kolesarje, kakor tudi za izlete z ladjo po reki. Rečni zavoji ponujajo izjemne poglede, kot je skala Lorelai (visoka 125 metrov) in grad »Pfalzgrafenstein,« značilnost mesta Kaub. Grad je bil zgrajen v letu 1326 na majhnem otoku sredi Rena. Nekoč je to bila carinska postaja na reki, sedaj je dobrodošla in dobro obiskana turistična atrakcija.

Youth Hostel Kaub
Zollstr. 46
56346 Kaub
Tel. ++ 49 67 74 9 18 18 90
E-mail:
kaub@diejugendherbergen.de

Sorodni članki

Prijava