Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

75 obletnica luksemburških hostlov

Vsebina

Youth Hostel Remerschen: a new hostel in the famous community near the Moselle river - SchengenV eni najmanjših evropskih držav je kljub visokemu standardu mogoče najti tudi poceni prenočišča v enem izmed desetih mladinskih hotelov. Ti se že dolgo postavljajo s solidno ponudbo, kateri se je letos pridružila še vrsta prireditev. Zveza luksemburških mladinskih hotelov ( www.youthhostels.lu ) namreč praznuje 75. obletnico obstoja .  Ob tej priložnosti so pripravili nekaj prireditev, na njihovi spletni strani pa se je mogoče udeležiti nagradnega fotografskega natečaja.

Youth Hostel Remerschen: a new hostel in the famous community near the Moselle river - SchengenZa bivanje v luksemburških mladinskih hotelih ni starostnih omejitev. Poleg sob z več ležišči  imajo povsod na voljo še enoposteljne in dvoposteljne sobe. Poskrbeti znajo tudi za družine z majhnimi otroki. Za najcenejša prenočišča z zajtrkom je potrebno odšteti od 16,20 do 19,80 EUR. Ta cena velja za člane Mednarodne organizacije mladinskih hotelov, ostali pa morajo ob vsaki nočitvi doplačati 3 evre. Po šestih doplačilih avtomatično dobijo člansko izkaznico.

Youth Hostel EchternachMladinski hoteli so raztreseni po celi državici. Prav njihove lokacije so navdihnile lastnike, da organizirajo večdnevne kolesarske in pohodniške izlete, ki vključujejo spanje v različnih mladinskih hotelih. Luksemburg je prav presenetljivo razgibana in zelena država v kateri je za kolesarjenje primernih kar okoli 500 kilometrov cest, pohodnikom pa je na voljo nekajkrat toliko označenih pohodniških poti. Poleg tega v mladinskih hotelih ponujajo tudi plezanje na plezalni steni (Echternach), nordijsko hojo in obisk adrenalinskih parkov.

Luxembourg-city hostel, close to the UNESCO world heritage and the city centreNajvečji je mladinski hotel v prestolnici Luksemburg. Premore kar 240 postelj v različno velikih in opremljenih sobah. Lastniki se trudijo privabiti tudi poslovneže. Za ta namen imajo pripravljenih več konferenčnih sob. V pritličnem delu prenovljene stavbe je urejena  priljubljena restavracija. Na prvi pogled sicer spominja na manjšo restavracijo študentskega naselja, toda zaradi kvalitetne ponudbe in ugodnih cen jo radi obiskujejo tudi domačini.

 
Igor FabjanHotel se nahaja neposredno pod mogočnim mestnim obzidjem, ki je na seznamu Unescove dediščine. Do mestnega središča ni daleč. Najpametneje se je do njega sprehoditi, saj je v mestu težko dobiti prosto parkirno mesto. Brezplačno parkirišče pred Mladinskim hotelom je pravzaprav že malo razkošje! Do avtobusne in železniške postaje pa se je pametneje podati z javnim prevozom ali še elegantneje s kombijem, ki za zmerno ceno prevaža goste mladinskega hotela.
 
 
 
 

Sorodni članki

Prijava